Atasi Rambut Gugur Tanpa Perlu Guna Produk Mahal

Haiii semuaa…

Masalah rambut gugur.. rasanya hampir 90% dari kita hadapi masalah ni kan? tak kiralah samada lelaki ataupun perempuan. Rambut gugur ni pulak terjadi daripada banyak punca contohnya stress, lepas bersalin, jangkitan bakteria pada kulit kepala, pemakanan yang tak sihat dan sebagainya.

Stress adalah punca rambut gugur.. tapi bila rambut gugur lagilah buat kita stress kan… hadoii… macam mana tu?… ibarat dah jatuh ditimpa tangga jadinya..

Saya pun tak dapat nak elak daripada hadapi masalah rambut gugur ni lebih-lebih lagi saya ada hyperthyroid. Dulu rambut saya sangat lebat, hitam dan sihat. Tapi semua tu berubah lepas saya dapat hyperthyroid.. abis rambut saya gugur.. gugur yang sangat teruk pulak tu… sedihhhh

Bermula dari situ, macam-macam cara dan produk dah saya cuba untuk dapatkan balik rambut yang lebat dan hitam dulu tu. Sampai apa saja cara atau petua untuk atasi rambut gugur yang orang bagi saya akan cuba.

Guna minyak buah keras, gosok aloe vera kat kepala, tonik rambut, krim suburkan rambut, syampu untuk rambut gugur dan ntah apa lagi cara mengatasi rambut gugur saya dah cuba… you name it… tapi hasilnya tak macam yang saya harapkan…. lagi sedihh.. banyak dah duit habis tapi kecewa jugak.

Sampai ke satu tahap, saya jadi fedup dah… malas nak fikir.. malas nak layan.. biarkan jer lah rambut tu nak gugur… saya pakai tudung, so orang tak nampak pun.. kecuali family members jer lah masa kat rumah… walaupun sebenarnya segan jugak… tapi saya dah tak tau nak buat macam mana.

Finally, saya beli Shaklee Nourishing Scalp Treatment… serum yang mudah guna.. just titik jer kat kulit kepala, urut-urut kulit kepala secara perlahan then off you go!.. tanpa perlu bilas… tak perlu risau ada rasa melekit atau berminyak sebab serum ni cepat menyerap kat kulit kepala.

Dah masuk 2 bulan dah saya guna serum ni… SYUKUR ALHAMDULILLAH anak-anak rambut semakin banyak bercambah!!!…. rambut-rambut yang tak sihat tu tetap gugur tapi cepat sangat berganti dengan rambut baru…

Sekarang dah masuk botol ke-2 pulak… hari tu terstop kejap so memang beza sangat la… rambut pun start gugur balik… bukannya guna botol pertama tu tak berkesan, tapi sebab proses pemulihan belum 100% lagi… jadi, masalah rambut gugur tu jadi balik la… so, cepat-cepat saya beli stok baru… haaa… legaaa…

ProSante_Nourishing_Scalp_Treatment

ProSante Nourishing Scalp Treatment – serum tanpa bilas yang membantu mengembalikan kesuburan rambut

Serum ni bukan saja menyuburkan rambut dan kulit kepala, tapi dia tolong singkirkan rambut-rambut yang tak sihat jugak, melancarkan aliran darah pada kulit kepala dan diformulasikan untuk mengatasi punca masalah rambut gugur.

Antara kandungan vitamin/antioksidan yang terdapat dalam Shaklee Nourishing Scalp Treatment atau saya panggil ‘serum magik’ ni adalah:

  • Vitamin A
  • Vitamin E
  • Co enzyme Q10 (CoQ10)

Botol dia kecik jer (59ml) tapi tahan lama tau sebab kita cuma perlu titis sikit-sikit jer kat kulit kepala atau kat area yang rambut gugur tu…

So, saya dah jumpa ‘serum magik’ yang boleh bantu saya mengatasi rambut gugur dan punca rambut gugur. Tak perlu rawatan rambut gugur yang sampai ribu riban kat salon tu pun… tak larat nak bayar lah haii… koyak poket.. hehee… dah la rambut gugur, poket pulak koyak.. naya jer..

Saya tak nak rambut gugur sampai nanti botak kepala dan cacatkan penampilan sebab tu saya guna Shaklee Nourishing Scalp Treatment ni… makanya, kalau anda tak nak masalah rambut gugur yang anda hadapi tu jadi semakin teruk sampai nanti kepala botak, wajiblah guna serum ni jugak… wajib tau!…

Saya pun ambik vitamin Bcomplex & ESP (Energizing Soy Protein) so, saya boleh nampak kesannya dengan lebih cepat sebab vitamin B & protein pun berfungsi dalam membantu kesuburan rambut.

Serum magik

Hasil selepas 3 bulan menggunakan ProSante Nourishing Scalp Treatment

Bukan saya jer tau yang kata Shaklee Nourishing Scalp Treatment ni best.. cer baca testmoni yang saya share kat bawah ni..

Sis Chrysalis Nurul ni guna set lengkap ProSante hair care Shaklee termasuklah Nourishing Scalp Treatment ni… lepas 3 minggu dia guna dah boleh nampak perubahan yang baik… siap share guna dengan husband dia lagi yang ada masalah kelumumur, kulit kepala gatal dan rambut gugur… lepas guna set ni masalah mereka pun hilang… rambut tak gugur dah, masalah kelumumur dan kulit kepala gatal yang husband dia hadapi pun semakin kurang… langsung tak nak guna syampu Miracle dia…

Sis Lydzar Rusman pulak kata, sejak dia dan husband dia guna ProSante ni terus tinggal syampu bawang dia…

(saya pun dulu pernah guna produk Bawang ni.. rambut Jackie Chan jer lah yang tebal… rambut saya tetap gugur… hahahaa)

prosante 2

Hubungi saya hari ni jugak yer… jangan tunggu-tunggu dah.. dah la rambut gugur normal pun 100 helai sehari.. ni kan pulak yang ada masalah rambut gugur yang teruk… bayangkan berapa ratus helai yang gugur… lagi lama anda tunggu, lagi banyak la rambut anda gugur… botak pulak nanti kepala tu… Whatsapp saya sekarang okayy…

Salam Sayang,

Nieda

Business Leader & Shaklee Independent Distributor

JOHOR BAHRU, SKUDAI, UTM (POS KE SELURUH MALAYSIA)

019-7071977

Advertisements

About ohcantik

Perkongsian info & tips tentang KESIHATAN & KECANTIKAN. Kelebihan menggunakan produk yang mendapat JAMINAN yang sahih dan dihasilkan dari sumber semulajadi dengan sokongan saintis-saintis bertauliah serta ujian klinikal dan landmark study yang sah. Bisness yang memberi peluang FINANCIAL FREEDOM dan PASSIVE INCOME TANPA HAD - Shaklee
This entry was posted in Rambut Lebat Bersinar and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Atasi Rambut Gugur Tanpa Perlu Guna Produk Mahal

  1. Pingback: Punca Rambut Gugur Wanita Lepas Bersalin Dan Cara Mendapatkan Kembali Rambut Yang Lebat | oh!cantik

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s