Adakah Ubat Kurus Jalan Terbaik Untuk Dapatkan Bentuk Badan Yang Cantik?

Tercari-cari jawapan macam mana nak dapatkan bentuk badan yang cantik dengan payudara dan punggung yang anjal? Jangan sampai tersalah jumpa jawapan lebih-lebih lagi yang ada masalah berat badan tu. ‘Ubat kurus’ bukan jalan penyelesaian!

Pada pendapat sayalah kan… tak sepatutnya ada ‘ubat kurus’. Nak kurus, nak bentuk badan cantik, nak aset yang anjal –> AMALKAN MAKANAN DIET SIHAT & DAPATKAN NUTRISI YANG CUKUP. Jangan semua makanan nak bedal tapi berimpian setinggi gunung nak bentuk badan macam J-Lo.

Haaa… sape yang tak kenal J-Lo atau Jennifer Lopez yang cun melecun dengan bentuk badan yang mantop tu kan.. mesti ramai perempuan yang jealous dan nak jugak bentuk badan dan aset-aset yang pejal dan mantap macam tu.. betul tak?

jennifer-lopez-red-dress-idol-march-27-ffn-side-ftr

Ini adalah bentuk badan idaman hampir semua wanita kan?… ngaku cepat!… heheee

Tapi sebelum tu, pada yang mempunyai masalah berat badan kenalah turunkan berat badan dulu yer… hehehee… so, kena la ambik SET SHAPE UP SHAKLEE ni:

  • HERBLAX – berfungsi untuk detoks (kenalah bersihkan dulu badan kita supaya suplemen lain lebih mudah diserap dan lebih memberi kesan yang baik)
  • LECITHIN – berfungsi untuk membakar lemak dan juga sangat bagus untuk kawalan kolestrol, kesihatan jantung dan tekanan darah
  • CINCH SHAKE (ada 3 perisa: Vanilla/Coklat/Cafe Latte) – berfungsi untuk memberi rasa kenyang yang lama dan juga membina otot sebab kita tak nak la bila turunkan berat badan nanti kulit / otot jadi kendur kan
  • CINCH TEA MIX – berfungsi untuk meningkatkan tahap metabolisma sebab bila metabolisma tubuh kita rendah, keupayaan untuk menukar makanan yang kita makan kepada tenaga pun jadi rendah.. sebab tu tepu jadinya… 🙂

Lupakan ubat kurus yang selalunya menjanjikan bulan dan bintang tu. Tahap keselamatan ubat kurus tu pun kita tak pasti macam mana. Ntah ada ujian klinikal yang sahih macam Shaklee atau tak pun kita tak tau. Bukan tak biasa kita dengar ada kes-kes orang yang sakit dan kehilangan nyawa sebab ambik ubat kurus dan produk kecantikan yang bukan-bukan tu kan? Berhati-hatilah yer…

Ok, lepas berat badan dah turun… teruskan dan maintain ambik Cinch Shake pastu tambah ESP (Energizing Soy Protein) & Kolagen untuk dapatkan bentuk badan yang mantops.

Cinch Shake + ESP ni gabungan terhebat untuk membina dan kekalkan otot. Otot memang akan jadi pejal giler kalau ambik 2 sumber protein ni.

  • Protein adalah makanan terpenting untuk badan kita. Tubuh badan kita terdiri daripada protein seperti tulang, kulit, rambut, otot-otot, organ-organ, plasma, antibody, enzim, hormone, haemoglobin dan sel-sel.
  • Keseluruhan sel-sel (anggaran jumlahnya 60 trillion) yang membentuk tubuh badan, semua bergantung kepada protein untuk menjalankan fungsinya seperti membina sel-sel baru, menggantikan tisu-tisu badan yang lama@tua dengan tisu-tisu yang baru, menggantikan tisu-tisu yang rosak @ cedera dengan tisu-tisu yang baru.

Kolagen pulak berfungsi untuk menegangkan & menganjalkan kulit dan of course la menganjalkan payudara & punggung jugak. Perrrgghhh…. kalau gini gayanya mau kalah akak J-Lo tu… Tapiiiiii… makan kenalah jaga… kalau tak, tak menjadi jugak nanti sudahnya… makanan diet seimbang tu penting bukan untuk kecantikan jer tapi untuk kesihatan jugak. Semua tau tu kan?

Ok, ni antara fungsi lain dan kelebihan Shaklee Collagen Powder:

CP10

Kalau yang tak gemuk tapi cuma nak mantapkan bentuk badan dan aset-aset penting yang ada tu of course la tak perlukan ubat kurus tu kan… ehh.. tak perlulah ambik SET SHAPE UP tu kan…

Jadi, ambik ESP + Kolagen jer… kasi mantops terus. Tapi kalau yang terlalu kurus pulak kenalah tambah berat badan dulu… ambik WEIGHT GAIN SET SHAKLEE. Belum cuba belum tau… kalau dah cuba mesti terus jatuh cinta… jatuh cinta berkali-kali macam saya!

No no to ubat kurus… no corset bagai… tapi bentuk badan cun!

Tak pasti apa nak buat? Hubungi saya di 019-7071977 untuk konsultasi lanjut.

Salam Sayang

Nieda

Business Leader & Shaklee Independent Distributor

JOHOR BAHRU, SKUDAI, UTM (POS KE SELURUH MALAYSIA)

019-7071977

Advertisements

About ohcantik

Perkongsian info & tips tentang KESIHATAN & KECANTIKAN. Kelebihan menggunakan produk yang mendapat JAMINAN yang sahih dan dihasilkan dari sumber semulajadi dengan sokongan saintis-saintis bertauliah serta ujian klinikal dan landmark study yang sah. Bisness yang memberi peluang FINANCIAL FREEDOM dan PASSIVE INCOME TANPA HAD - Shaklee
This entry was posted in Pengurusan Berat Badan and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s