Baca Cara Menghilangkan Jerawat Ni Kalau Anda Seorang Lelaki Atau Perempuan Yang Ada Suami, Boyfriend, Adik Lelaki & Abang Yang Bermasalah Jerawat

Selalu kalau bab kecantikan ni kita akan fokus kepada kaum hawa jer kan. Mungkin tak seramai kaum hawa, tapi sekarang ni ada jugak kaum adam yang tercari-cari cara menghilangkan jerawat, cara nak dapatkan kulit cantik dan sihat. Bayangkan kalau muka penuh dengan parut atau jerawat batu, mesti tak selesa kan? Tak kisahlah kaum hawa atau kaum adam.

So, kali ni saya nak kongsikan sedikit info tentang masalah jerawat dan apa yang boleh dibuat untuk menghilangkan jerawat bagi orang lelaki dan ada jugak tips-tips ni boleh diguna pakai oleh orang perempuan.

Kebanyakan lelaki akan mengalami masalah jerawat masa remaja. Tapi ada juga sesetengah daripada mereka mengalaminya pada usia dewasa.

APAKAH PUNCA TERJADINYA JERAWAT PADA LELAKI?

Bagi kebanyakan orang, perubahan hormon adalah salah satu punca utama yang menyebabkan pertumbuhan jerawat. Hormon-hormon ini menghasilkan cecair berminyak yang menjadikan liang roma tersumbat, yang menggalakkan pembentukan bakteria. Kedua-dua masalah ini akhirnya menyebabkan jerawat!

Lelaki juga mungkin mewarisi masalah jerawat daripada bapa mereka. Sesetengah ubatan seperti lithium, yang biasanya digunakan untuk merawat bipolar disoder (kecelaruan mental) dan corticosteroids (sejenis bahan kimia yang turu mengandungi hormon steroid) juga boleh menyebabkan jerawat.

JERAWAT PADA LELAKI

Lelaki biasanya mengalami masalah jerawat pada muka dan bahagian belakang badan.

Perpeluhan akan menjadikan masalah ni lebih teruk dan nak menghilangkan jerawat ni pun sangat susah. Jerawat pada bahagian belakang badan kerap terjadi apabila cuaca panas atau selepas senaman. Jerawat pada bahagian ini lebih susah untuk dikawal berbanding jerawat pada bahagian muka. Walaupun bahagian belakang kita biasanya orang tak nampak, tapi kita tetap takkan rasa selesa kalau jerawat penuh kat situ kan?

Kesan bercukur juga kadang-kadang akan menampakkan kesan seakan jerawat. Jadi, shave betul-betul yer..

APA YANG ANDA BOLEH BUAT?

Sentiasa pastikan kebersihan kulit. Gunakan pembersih yang lembut dan elakkan pencuci muka yang berbiji-biji seakan skrub sebab ni akan membuatkan kulit anda semakin teruk dan sakit. Cuci muka 2 kali sehari tau.

MUKA

Gunakan tangan atau baby washcloth yang lembut pada kulit. Pastikan anda menggunakan washcloth yang bersih setiap kali mencuci muka.

Berhati-hati apabila bercukur. Gunakan pencukur yang bersih. Anda mungkin boleh minta daripada doktor, sejenis buih antibiotik yang boleh dicampurkan dengan krim pencukur anda untuk mengelakkan pertumbuhan jerawat.

Kalau bercukur membuatkan kulit anda jadi kemerah-merahan (shaving bumps), cuba gunakan pencukur elektrik dan jangan mencukur terlalu nipis.

BELAKANG BADAN

Apabila mandi, gunakan berus dengan pemegang yang panjang bagi mencapai bahagian yang tidak boleh dicapai dengan tangan. Pakai baju daripada kain kapas lembut untuk membuatkan anda lebih selesa.

Ok, tu tadi sikit tips ringkas dan cara menghilangkan jerawat atau lebih tepat lagi adalah cara macam mana nak elakkan daripada jerawat tu muncul. Tapi kadang-kadang jaga punya jaga tak menjadi jugak, tetap ada jerawat.

No worries… jangan susah hati… bagi yang ada masalah jerawat dan parut @ bekas jerawat yang teruk tu saya cadangkan untuk ambik suplemen Shaklee ni sebagai cara untuk menghilangkan jerawat dan parut @ bekas jerawat yang selamat & dijamin berkesan.

NI CADANGAN SUPLEMEN SHAKLEE SEBAGAI CARA MENGHILANGKAN JERAWAT DAN BEKAS @ PARUT JERAWAT

  1. ALFALFA COMPLEX
  2. VITAMIN E
  3. ESP (ENERGIZING SOY PROTEIN)

– Mengurangkan kedutan dan pembentukan garis-garis halus
– Mencegah penuaan
– Menjadikan kulit lebih anjal dan tegang
– Mencerahkan kulit
– Menjaga kulit dari sinaran UV
– Menghilangkan @ mengurangkan bekas jerawat
– Menjadikan wajah bersinar dan bermaya
– Menjadikan kulit wajah lebih cerah dan kemerahan
– Menjadikan wajah lebih berseri

Alfalfa Complex tu pulak berfungsi untuk menyahtoksin… sebab jerawat bukan saja terjadi akibat kitaran hormon yang tak betul, tapi jugak disebabkan oleh badan yang bertoksin. So, kenalah detoks!

TENGOK TESTIMONI CIK ABANG NI

Dia cuma ambik ESP & Vitamin C jer pun kulit dah jadi elok, bersih dan licin. Berjaya dia menghilangkan jerawat yang merah-merah tu. Kalau ambik dengan Alfalfa & Vitamin E sekali for sure lagi mantap!

ESP + vita C

 

Aizat-before-After

 

 

 

 

 

 

Tapi, bagi yang ada masalah bekas @ parut jerawat yang teruk sampai nampak berlubang-lubang macam kawah bulan tu sangatlah digalakkan untuk ambik Shaklee Collagen Powder jugak. Almaklumlah, bekas @ parut jerawat ni bukan senang-senang boleh hilang tau.

Cuba tengok perubahan pada mereka ni yang dah ambik Shaklee Collagen Powder.

SCP

 

 

 

 

 

 

 

Promosi-Collagen-Powder-Shaklee1-300x300

 

 

 

 

 

 

 

TESTIMONI-SCP5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mula-mula guna cara menghilangkan jerawat dengan ESP, ALFALFA & VITAMIN E lepas tu continue ambik SHAKLEE COLLAGEN POWDER (SCP) pulak. Tapi kalau nak ambik SET JERAWAT tu sekaligus dengan SCP pun lebih bagus sebab hasilnya akan lebih cepat. SCP ni pun sangat-sangat membantu bagi yang ada masalah jeragat degil jugak tau.

Harus licin gebu la kulit kalau ambik set ni dan yang paling penting, set ni sesuai untuk lelaki & perempuan sebenarnya sebab suplemen Shaklee takde had untuk sape-sape. Sesuai untuk semua golongan.

Sms / WhatsApp saya di 019-7071977 untuk konsultasi lanjut yer.

Salam Sihat

Nieda

Business Leader & Shaklee Independent Distributor

JOHOR BAHRU, SKUDAI, UTM (POS KE SELURUH MALAYSIA)

019-7071977

 

Advertisements

About ohcantik

Perkongsian info & tips tentang KESIHATAN & KECANTIKAN. Kelebihan menggunakan produk yang mendapat JAMINAN yang sahih dan dihasilkan dari sumber semulajadi dengan sokongan saintis-saintis bertauliah serta ujian klinikal dan landmark study yang sah. Bisness yang memberi peluang FINANCIAL FREEDOM dan PASSIVE INCOME TANPA HAD - Shaklee
This entry was posted in Kulit Sihat & Cantik and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s