Makanan Diet Yang Mengandungi Leucine Dan Resveratrol Ni Lah Sebenarnya Jadi Punca Dan Cara Menguruskan Badan

Bila cerita pasal nak menguruskan badan orang akan sentuh bab diet.. diet… diet.. jaga makan… kena ambik makanan sihat, kena senaman.. kena itu dan ini. Betul tak?

Tapi apa sebenarnya makanan yang betul-betul boleh bantu kita untuk menguruskan badan dengan cara yang selamat & berkesan? Diet macam mana yang kita kena amalkan? Apa pulak kaitan Leucine & Resveratrol yang saya sebutkan pada tajuk entry ni dengan makanan diet dan cara menguruskan badan?

APA YANG SPECIAL SANGAT LEUCINE & RESVERATROL NI?

Salah satu produk hebat daripada Shaklee untuk turunkan berat badan atau shape up untuk dapatkan bentuk badan yang mantap adalah CINCH SHAKE.

Cinch Shake ni adalah sumber protein yang mengandungi leucine dirumus khas untuk kuruskan badan dan pembinaan otot.

cinch-shake-mix

 

 

 

 

 

 

 

 

Kenapa istimewa sangat leucine ni?

APAKAH LEUCINE?

Leucine adalah salah satu asid amino perlu (kumpulan protein) yang sangat penting untuk badan kita. Badan kita tak mampu untuk hasilkan leucine ni dengan sendirinya jadi kita perlu dapatkan ia dari sumber makanan dan diet harian.

APAKAH FUNGSI LEUCINE?

Ia berfungsi untuk memulakan pembinaan sel dalam otot kita (muscle synthesis)

Secara ringkasnya:

LEUCINE

  • Penting dan perlu ada untuk memulakan proses muscle synthesis (proses pembinaan otot)
  • Merangsang penyingkiran lemak (fat loss) pada tahap selular. Maknanya penurunan berat badan berlaku secara betul iaitu melalui kehilangan lemak dan bukan kehilangan otot.
  • Meningkatkan metabolisma untuk membolehkan badan membakar lebih banyak kalori. Lebih banyak kalori yang dibakar maka lebih cepatlah proses penyingkiran lemak dan lebih cepatlah juga penurunan berat badan berlaku.
  • Bila leucine diambil sekaligus dengan resveratrol dalam kuantiti sedikit, semua proses di atas akan menjadi jauh lebih efisien.

resveratrol

Nota: resveratrol adalah komponen penting yang terdapat dalam Vivix Shaklee

Soooo, orang yang mengamalkan pengambilan Cinch Shake dan Vivix sebagai suplemen / makanan diet secara konsisten akan lebih mudah mencapai kejayaan penurunan berat badan melalui FAT LOSS (penyingkiran lemak) especially bila digabungkan pulak dengan diet rendah kalori dan senaman!

Kat bawah ni saya share beberapa testimoni mereka yang dah berjaya menguruskan badan dengan Shaklee:

lelaki cinch

 

 

 

 

 

 

 

 

“saya memang ke gym twice a week.. kalo balik gym keesokan nyer mesti susah ke toilet bila saya buat senaman perut… dengan ada nyer Herb-Lax segalanya berjalan lancar.. saya jugak ambik Cinch Cafe Latte (salah satu perisa Cinch Shake selain Vanilla & Chocolate) sedap memang mengenyangkan lepas abiskan masa di gym……………………… niat dihati nak loss 10kg lagi.. walaupun dah buang berat sebanyak 50kg dari berat sebelum ni (128kg)”

Cinch berat badan

 

 

 

 

 

“Mak saya mengalami lebihan berat badan… Doc mengarahkan dia menurunkan berat badan… Saya pun cadangkan agar mak saya ambil set Lecithin + Herb-Lax + Cinch… Dalam 2 minggu berat beliau turun 1.8kg.. Sedangkan selama ni berat mak saya cukup susah nak turun”

testi-cinch-shake-03

Ini antara mereka yang dah berjaya menguruskan badan dengan Cinch Shake Shaklee

 

Jadi, apa tunggu lagi? Wajiblah dapatkan Cinch Shake dan Vivix hari ni jugak kalau anda memang tengah tercari-cari suplemen untuk membantu diet anda untuk menguruskan badan tu. Paling penting ia DIJAMIN SELAMAT, SEMULJADI & BERKESAN.

Sms / WhatsApp saya di 019-7071977 untuk pembelian dan konsultasi lanjut yer.

Salam Ramping Menawan,

Nieda

Business Leader & Shaklee Independent Distributor

JOHOR BAHRU, SKUDAI, UTM (POS KE SELURUH MALAYSIA)

019-7071977

Advertisements

About ohcantik

Perkongsian info & tips tentang KESIHATAN & KECANTIKAN. Kelebihan menggunakan produk yang mendapat JAMINAN yang sahih dan dihasilkan dari sumber semulajadi dengan sokongan saintis-saintis bertauliah serta ujian klinikal dan landmark study yang sah. Bisness yang memberi peluang FINANCIAL FREEDOM dan PASSIVE INCOME TANPA HAD - Shaklee
This entry was posted in Pengurusan Berat Badan and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s