Monthly Archives: June 2015

Petua Awet Muda Yang Membuatkan Kembar Seiras Nampak Berbeza Bila Berumur 69 Tahun

Cer tengok gambar kat atas ni… Ni Mary dengan pasangan kembar seirasnya masa berumur 4 tahun dan 69 tahun. Salah seorang daripada pasangan kembar ni mengamalkan pengambilan suplemen sebagai petua awet muda & petua kesihatan selama hampir 20 tahun dan … Continue reading

Posted in Info Sihat | Tagged | Leave a comment

Tutorial Cara Pakai Tudung Bawal Aidijuma Yang Ringkas Dan Sangat Sweet

Kalau dulu tudung bawal orang pakai senang jer…. lipat jadi 3 segi, letak atas kepala, pin kat dagu… settled!… ini kita panggil gaya konvensional macam yang ditunjukkan dalam video kat bawah ni. Tapi sekarang, ramai yang kreatif dan pakai tudung … Continue reading

Posted in Tudung Bawal AJ (Aidijuma) | Tagged | Leave a comment

Peminat Tudung Bawal Aidijuma Tak Senang Duduk Gara-Gara Keluaran Serentak 48 Design Baru

Hari ni 24/6/2015 bersamaan 7 Ramadhan 1436h… sedar tak sedar seminggu dah kita berada dalam bulan Ramadhan ni… ada dah yang start terasa bahang Aidilfitri… Bagi peminat tudung bawal Aidijuma (AJ), bahang tu terasa lebih panas sebab Aidijuma bakal release … Continue reading

Posted in Tudung Bawal AJ (Aidijuma) | Tagged , | 2 Comments

Air Nabeez (Air Rendaman Kurma @ Kismis): Minuman Kegemaran Rasulullah SAW Yang Menyimpan 1001 Khasiat

Pernah dengar air nabeez tak? Air sunnah ni kegemaran Nabi Muhammad SAW. Banyak betul khasiatnya. Air nabeez adalah air rendaman kurma @ kismis. Kurma @ kismis direndam dalam air masak selama semalaman dan diminum keesokan harinya. Gunakan bekas yang bertutup … Continue reading

Posted in Air & Kesihatan | Tagged , , | 2 Comments

Ketulan Pada Payudara @ Breast Lump & Adakah Itu Tanda Kanser Payudara?

KETULAN PADA PAYUDARA @ BREAST LUMPS = TANDA KANSER? Agak mudah sebenarnya nak check ketulan pada payudara ni tapi kalau tak pasti macam mana caranya, pergilah berjumpa doktor. Bagi orang perempuan, jumpa doktor selepas 2 minggu period sebab masa ni … Continue reading

Posted in Info Sihat | Tagged | 2 Comments

Ramadhan 1436 Hijrah @ 2015: Ramadhan Kedua Berseorangan Tanpa Suami Di Sisi

Syukur Alhamdulillah, saya dipanjangkan umur dan diberi rezeki oleh Allah s.w.t untuk bertemu Ramadhan tahun ni…. happy tak terkata… nikmat terbesar yang patut disyukuri. Dah biasa hidup diperantauan, membuatkan saya jugak dah biasa berpuasa berseorangan. Masa masih single dulu lainlah … Continue reading

Posted in Kongsi Cerita | Tagged | Leave a comment

Bukan Saja Cara Menghilangkan Jerawat Tapi Vitamin E Ada 1001 Kelebihan

Kenapa vitamin E ni penting sangat yer? Apa agaknya fungsi vitamin E dalam kesihatan kita? Secara ringkasnya, kalau kita nak kulit cantik, bebas parut, menghilangkan jerawat, awet muda termasuklah menjauhkan diri daripada risiko kanser, maka caranya kita kenalah ambik vitamin … Continue reading

Posted in Kulit Sihat & Cantik | Tagged , , , | Leave a comment