Hilangkan Jeragat Di Muka Dengan Jus Merah Kuasa Antioksidan Dan Serbuk Putih Awet Muda

Macam mana boleh terjadinya jeragat ni? Antara sebabnya adalah:

  • penuaan
  • kerap kena pancaran matahari
  • tersalah guna produk terutamanya produk pemutih kulit
  • genetik

Bermula pada umur 30an, faktor-faktor ini boleh menyebabkan gangguan pada penghasilan dan mekanisma pembahagian melanin. Pigmen bertanggungjawab didalam pewarnaan kulit. Melanin yang terbahagi secara tidak sekata berkumpul berkumpul pada permukaan epidermis maka terhasilah pigmentasi kulit yang tidak sekata dan tompokan gelap pada permukaannya yang selalu kita panggil sebagai jeragat.

SIMPTOM-SIMPTOM JERAGAT

Terdapat beberapa jenis masalah jeragat

Bermula umur 30an, wanita biasanya akan menghadapi masalah pigmentasi pada kulit atau juga dikenali sebagai jeragat.

Masalah ini terjadi daripada beberapa sebab:

  • Lentigo – juga dikenali sebagai tompokan usia berpunca daripada penuaan kulit, atau solar lentigo sekiranya kulit kerap terdedah kepada pancaran cahaya matahari
  • Melasma – jeragat jenis ni secara umumnya terjadi sebab ketidakseimbangan hormon. Ini boleh terjadi akibat pengambilan ubatan tertentu atau pendedahan kepada cahaya matahari terutamanya masa hamil.
  • Liver spots atau juga dikenali sebagai ephelides
  • Pigmentasi post-inflammatory – terjadi akibat tompokan jerawat. Tompokan tersebut kemudiannya semakin teruk kerana lebihan melanin yang terhasil akibat daripada keradangan. (walaupun tompokan @ jeragat ni tak merbahaya tapi ia boleh mencacatkan penampilan)

JERAGATMemang tak dinafikan agak susah nak hilangkan jeragat ni. Alang-alang produk memang tak jalan la.. ramai yang asalnya cuma ada sikit jer jeragat, tapi kadang-kadang lepas salah guna produk jeragat jadi makin teruk disebabkan trial & error tu sebab kebanyakan produk pemutih kulit mengandungi merkuri.

Tapi cuba tengok hasil pengambilan Vivix @ Kolagen untuk hilangkan jeragat daripada mereka ni:

CPnorulNi testimoni ibu kepada sahabat saya. Cuba tengok muka beliau, bukan saja jeragat berjaya dihilangkan, tapi nampak semakin awet muda pulak.

test-vit-c-collagenNi lagi satu penangan hebat daripada kolagen yang hilangkan jeragat di muka. Dia pun ambik vitamin C untuk dapat hasil yang lebih cepat.

vivix Iftifal 2Ni pulak pengguna Vivix @ Jus Merah Hati yang kaya dengan antioksidan tu. Wajah semakin berseri kan? Jeragat of course la berjaya dihilangkan.

SCP

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bukan setakat jeragat jer yang boleh dihilangkan dengan kolagen ni, parut pun jadi licin jer.

Haa… dah dapat kan jalan penyelesaian untuk hilangkan jeragat di muka tu? Boleh ambik Vivix atau Kolagen atau nak ambik dua-dua sekali pun boleh… lagi pantas lah hasilnya nanti.

Sms / WhatsApp saya di 019-7071977 untuk tawaran harga hebat yer…

Salam Cantik,

Nieda

Business Leader & Shaklee Independent Distributor

JOHOR BAHRU, SKUDAI, UTM (POS KE SELURUH MALAYSIA)

019-7071977

 

Advertisements

About ohcantik

Perkongsian info & tips tentang KESIHATAN & KECANTIKAN. Kelebihan menggunakan produk yang mendapat JAMINAN yang sahih dan dihasilkan dari sumber semulajadi dengan sokongan saintis-saintis bertauliah serta ujian klinikal dan landmark study yang sah. Bisness yang memberi peluang FINANCIAL FREEDOM dan PASSIVE INCOME TANPA HAD - Shaklee
This entry was posted in Kulit Sihat & Cantik and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s