Legakan Sakit Kepala Sebelah Kiri Atau Sakit Kepala Sebelah Kanan Dengan Minuman Yang Sedap & Menyegarkan

Semua orang biasa sakit kepala kan? Sakit kepala sebelah kiri.. sakit kepala sebelah kanan… tapi sebelah mana pun memang sama sangat-sangat irritating.. ape kerja pun tak jadi sebab kepala dok berdenyut.

Sakit kepala ni lebih teruk bila cuaca panas terik.. Allahuakbar! lagi la sengsara rasanya. Macam nak pecah kepala… nak pulak kena migraine.. lagi haru.

mar2013nl_hdache-low

Jenis-jenis sakit kepala

 

 

 

 

 

 

Ape nak buat bila sakit kepala?

Kebiasaannya bila sakit diserang sakit kepala, kita dengan pantasnya akan telan panadol atau paracetamol. Memang sinonim sangatlah..

sakit kepala = kena telan panadol/paracetamol @ telan panadol/paracetamol = sakit kepala hilang.

Memang tu lah jalan paling cepat yang biasanya kita ambil. Betul, sakit kepala boleh hilang tapi panadol/paracetamol ni seperti yang memang kita jugak tahu memberi kesan sampingan jangka panjang kepada organ dalaman tubuh kita sebab ia adalah ibarat racun yang merosakkan tubuh badan kita secara senyap dan perlahan.

Abis tu, ape jalan selamat yang ada untuk sakit kepala ni?

Walaupun kesannya taklah secepat panadol tapi yang pentingnya ia selamat sebab berasaskan bahan semulajadi dan tak memberi kesan sampingan yang buruk.

Tapi dengan syarat, ia mestilah diamalkan secara konsisten dan suka saya ingatkan disini bahawa produk-produk ni bukan ubat yang memberi tindakbalas segera.

b-complex

B-Complex – B-Complex Shaklee mengandungi 8 komponen penting vitamin B, termasuklah 100% biotin dan asid folik. Kesemua 8 vitamin ini perlu ada pada vitamin B-Complex untuk mendapatkan keseimbangan dan keberkesanan yang sempurna.

Kelebihan dan kekurangan akan menyebabkan ketidakseimbangan vitamin B dalam tubuh. Vitamin B adalah vitamin larut air, sebarang lebihan tidak akan disimpan sebaliknya disingkirkan melalui sistem pencernaan. Oleh itu, adalah sangat penting untuk kita mengambil vitamin B-Complex setiap hari.

BComplex ni bukan saja bantu untuk legakan sakit kepala tapi banyak jugak manfaat lain seperti:

  • Menukar makanan kepada tenaga – bantu penghadaman, menukar lemak, karbohidrat dan protin kepada tenaga dan sekaligus mengurangkan masalah keletihan / kelesuan
  • Melawan tekanan – memastikan kesihatan fungsi saraf, sekaligus meredakan sakit kepala, tekanan, kemurungan dan insomnia
  • Rambut beruban dan gugur – membaiki masalah kulit kepala, kelemumur, rambut gugur, beruban dan mengekalkan kesihatan kulit
  • Baik untuk mata – mengurangkan masalah keletihan mata, mencegah katarak, meningkatkan kualiti penglihatan, perkasakan memori dan faya pemerhatian / fokus
  • Mencegah anemia – membantu pembentukan sel darah merah yang sihat dan antibodi, merangsang sirkulasi darah dlm tubuh, merendahkan paras sistin untuk kesihatan kardiovaskular, merawat atau mencegah anemia, sakit kepala, pening, lemah semangat, keletihan, migrain, muntah-muntah, mabuk darat atau laut
  • Meredakan senggugut – baik utk masalah senggugut (PMS), meredakan kerisauan , keresahan dan masalah penghadaman terutamanya mereka yang mengambil ubat hormon dan ubat tahan sakit
  • Mencegah pericche – dikenali juga sebagai kerekahan mulut (mouth chilitis), mencegah jangkitan lidah, nafas berbau
performance

Performance Shaklee Dengan Rasa Oren Yang Sedap & Menyegarkan

Performance Drinks

  • Shaklee Performance® terbukti secara klinikal untuk menyokong tahap hidrasi berbanding air. Performance mempunyai lebih banyak elektrolit dan menyalurkan lebih banyak tenaga berbanding jenama minuman hidrasi yang lain – minuman berperisa oren yang sedap & menyegarkan!
  • Campuran Elektrolit OPTI-LTYE™ proprietari dengan campuran unik karbohidrat kami dapat memberikan tenaga segera dan berkekalan bagi menyokong hidrasi optimum.
  • Terbukti secara klinikal dapat mengurangkan kehilangan bendalir bagi meningkatkan hidrasi

Golongan lain yang sesuai mengambil Performance Drink:

  1. Orang yang aktif bersukan.
  2. Orang yang berpuasa (diambil semasa sahur dan berbuka).
  3. Orang yang menghidap gout.
  4. Ibu yang menyusukan anak.
  5. Orang yang kurang minum air.
  6. Orang yang kerap sakit kepala tak kisahlah sakit kepala sebelah kiri atau sakit kepala sebelah kanan
  7. Bila rasa nak demam, atau sedang demam.
  8. Kanak-kanak yang demam.
  9. Menggantikan minuman tenaga terutama yang berkarbonat.
  10. Orang yg mengalami muntah2 dan cirit birit

Sakit kepala sebelah kiri pun salah… sakit kepala sebelah kanan pun salah… stress jadinya kan?

Ok, takmau stress2 dah… amalkan jer suplemen B-Complex & Performance ni, InsyaAllah sakit kepala akan berkurangan… tak payah ubat pun. Tapi kalau sakit kepala tu pelik sangat sakitnya, baiklah berjumpa doktor jugak yer… takmau nanti anything bad pulak yer…

Pening tak tau macam mana nak dapatkan suplemen yang best ni? No worries..

WhatsApp saya dia 019-7071977 untuk PEMBELIAN dan KONSULTASI EKSKLUSIF secara PERCUMA.

Salam Sihat,

Nieda

Business Leader & Shaklee Independent Distributor

JOHOR BAHRU, SKUDAI, UTM (POS KE SELURUH MALAYSIA)

019-7071977

Advertisements

About ohcantik

Perkongsian info & tips tentang KESIHATAN & KECANTIKAN. Kelebihan menggunakan produk yang mendapat JAMINAN yang sahih dan dihasilkan dari sumber semulajadi dengan sokongan saintis-saintis bertauliah serta ujian klinikal dan landmark study yang sah. Bisness yang memberi peluang FINANCIAL FREEDOM dan PASSIVE INCOME TANPA HAD - Shaklee
This entry was posted in Info Sihat and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s