Cara Turunkan Berat Badan Yang Naik Mendadak Lepas Raya Dengan Mudah & Selamat

Bila tiba musim perayaan mesti ramaiii yang makan banyak kan???… mana boleh tahan yer tak… makanan semua sedap-sedap belaka… tak sanggup nak lepaskan peluang nak menikmati semua makanan tu… (saya pun sama)… hehee

Tapiiii… ada masalah baru pulak yang timbul lepas tu… BERAT BADAN NAIK MENDADAK!

Alamak!… macam mana cara yang paling bagus untuk turunkan berat badan yang nai mendadak ni???

Mudah saja… tapi ada syaratnya…

Syaratnya ialah:

  1. WAJIB ambik suplemen yang selamat & semulajadi
  2. JANGAN cuba turunkan berat badan secara mendadak Walaupun berat badan naik mendadak sebab ia sangat BAHAYA

Apa yang boleh bantu untuk turunkan berat badan yang naik mendadak ni?

–> HEALTHY FITNESS YES PACK

YES SHAPE UP

Apa KELEBIHAN HEALTHY FITNESS YES PACK ni?

CINCH SHAKE MIX = Meal Replacement yang lengkap dengan karbohidrat, kalori, lemak, protein & serat yang diperlukan oleh tubuh.

Kenapa kena ada kalori & lemak?

Sebab badan kita perlukan kalori & lemak untuk metabolisma & fungsi hormon. Kalau badan kita tak cukup kalori & lemak, ia boleh beri kesan kepada sel-sel tubuh kita especially sel otot. Hasilnya, berat badan mudah sangat naik bila kita stop program kurus.

CINCH TEA MIX = Teh ni adalah gabungan teh ijau, putih & merah. Terbaik sebagai gantian untuk minum petang. Biasa petang-petang metabolisma kita drop, & biasa petang-petang kita ada minum petang kan?

Untuk yang ikuti program kurus ni, lebih baik gantikan kuih-kuih atau goreng pisang & teh minum petang tu dengan Cinch Tea. Cinch Tea ni bukan untuk buat mata jadi segar je tau, tapi ia juga bantu untuk buat kita rasa taknak menguyah especially antara waktu makan. Mengunyah diantara waktu makan ni yang mudah sangat buat berat badan kita naik dan susah nak turun.

VITA-LEA = Apa kaitan Vita-Lea dengan kurus?

Vita-Lea ni, sama macam nama dia, ia adalah VITAL è SANGAT PENTING & SANGAT PERLU, sebab ia bekalkan semua vitamin & minerals yang badan kita perlu. Kita ni sebenarnya kekurangan 90% daripada zat yang badan kita perlukan. Kita rasa macam dah seimbang semua dah, tapi hakikatnya banyak proses penghasilan makanan tu yg mengurangkan zatnya.

HERB-LAX = dah diketahui bahawa Herb-Lax ni sangatlah bagus untuk benda-benda berkaitan pembuangan air besar… ia sebenarnya sgt penting untuk kita cuci usus kita… sebab zat makanan kita diserap di bahagian usus. Tapi Herb-Lax bukan untuk diambil hari-hari tau… nanti usus jadi malas. Takde Herb-Lax dia tak mau ’buat kerja’… Naya!

LECITHIN = Lecithin adalah pengemulsi lemak. Satu study dari Huntington College of Health Sciences menunjukkan bahawa Lecithin membantu badan kita memecahkan lemak dalam darah menjadi partikel yang kecil. Cakap senangnya, Lecithin bantu badan kita bakar lemak dengan lebih efisen & tak simpan dalam tisu.

Haaa… Semua orang nak kurus semula dan dapatkan balik berat badan yang ideal kan? Jadi HEALTHY FITNESS YES PACK ni lah penyelamatnya… dengan set ni kita boleh kurus dengan sihat, bukan setakat kurus je, badan pun dapat banyak manfaat kesihatan lain sebab kita mengamalkan pengambilan vitamin.

Diet tak makan pun boleh kurus tapi hasilnya tisu otot rosak, nanti bila dah start makan semula, terus bam-bam… dah banyak kita tengok kes-kes macam ni kan?… tak maulah jadi macam tu yer…

Dalam banyak-banyak suplemen, kenapa HEALTHY FITNESS YESS PACK ni yang wajib semua orang yang nak turunkan berat badan pilih?

  1. Harga set ni lebih murah daripada biasa (ada tambahan 5% DISKAUN) – *wajib daftar sebagai ahli
  2. Set ni bernilai 150UV – jadi automatik akan terus dapat peluang untuk merasa CASH BONUS
  3. Tambah ESP 1 canister & Alfalfa dah boleh dapat KEAHLIAN PERCUMA + CASH BONUS – ESP & Alfalfa ni pun sangat-sangat membantu untuk turunkan berat badan. Efek pun akan lebih pantasss!

Cuba tengok testimoni mereka yang dah berjaya turunkan berat badan dengan Shaklee…

cinch kurus

Kata Za Fair “hi semua… nak share gud news n happy sgt!!! sekarang ramai yang dah pasan (perasan) akan perubahannya…. hahahaa… n lately dapat pujian.. cakap dah makin kurus.. masa gi wedding hari tu makcik2 cakap adik lagi besar dari kakak!…… biasa pakai saiz 30… sekarang dah boleh pakai saiz 27 la… mana x happy???.. mula-mula ambik Herb-Lax & Lecithin jer… sekarang dah start with Cinch… Shaklee memang OWESOME la!!!”

testimoni-set-slimming-alfalfa+lecithin+cinch

Sharing daripada Pakcik Choclair “Memang terkejut laa… start guna Cinch + Alfalfa + Lecithin lepas raya qurban.. masa tu berat dalam 96kg… semalam timbang 87kg!!! Biar betol… ke timbang rosak??” (tempoh hari raya qurban dengan sharing ni lebih kurang 2 bulan)

Cinch berat badan

Noor Azlina ni pulak share testimoni mak beliau “Mak saya mengalami lebihan berat badan.. Doc mengarahkan dia menurunkan berat badan… Saya pun cadangkan agar mak saya ambil set Lecithin + Herb-Lax + Cinch.. Dalam 2 minggu berat beliau turun 1.8kg… sedangkan selama ni berat mak saya cukup susah nak turun… Agaknya berapa kg pulak kalau dalam tempoh sebulan? Mungkin 4kg? Tak mustahil kan?”

eva-rumbles-shaklee-story_2015

Wanita ni pulak bukan saja berjaya turunkan berat badan, tapi dia semakin cantik dan awet muda lepas mengambil Shaklee… inilah yang kami panggil #shakleeeffect

testi-cinch-shake-03

WoW!…. cuba tengok gambar pertama (kiri).. nampak macam makcik-makcik sangat kan?… tapi cuba tengok pulak gambar ketiga (kanan sekali)… cantik dan awet muda terus lepas beliau berjaya turunkan berat badan dengan Shaklee… 4 bulan jer beliau berjaya melalui tranformasi yang hebat!

Ok, jangan tunggu-tunggu dah… dapatkan HEALTHY FITNESS YES PACK ni sekarang jugak untuk turunkan berat badan tu… cepat! sebelum offer ni berakhir.

WhatsApp saya di 019-7071977 untuk sebarang pertanyaan, PEMBELIAN SHAKLEE, JOIN AHLI dan KONSULTASI EKSKLUSIF secara PERCUMA.

Salam Slim!

Nieda

Business Leader & Shaklee Independent Distributor

JOHOR BAHRU, SKUDAI, UTM (POS KE SELURUH MALAYSIA)

019-7071977

Advertisements

About ohcantik

Perkongsian info & tips tentang KESIHATAN & KECANTIKAN. Kelebihan menggunakan produk yang mendapat JAMINAN yang sahih dan dihasilkan dari sumber semulajadi dengan sokongan saintis-saintis bertauliah serta ujian klinikal dan landmark study yang sah. Bisness yang memberi peluang FINANCIAL FREEDOM dan PASSIVE INCOME TANPA HAD - Shaklee
This entry was posted in Pengurusan Berat Badan and tagged , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Cara Turunkan Berat Badan Yang Naik Mendadak Lepas Raya Dengan Mudah & Selamat

  1. Pingback: 11 Gambarajah Untuk Bantu Anda Rancang Diet Sihat Melalui Perbandingan Jumlah Kalori Makanan | oH!cANTIK

  2. Pingback: 7 Tips Diet Untuk Kurus Dengan Cara Yang Sihat & Selamat | oH!cANTIK

  3. Pingback: Crash Diet @ Ikat Perut & Ubat Kurus: Cara Yang Betul Untuk Turunkan Berat Badan? | oH!cANTIK

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s