Hadiah Untuk Lelaki Yang Boleh Buatkan Mereka Jadi Semakin Kacak & Sado

Sape rasa dia handsome? angkat tangan!

Tapi kalau tak sihat tak handsome jugak tau….

Tak dinafikan ramai lelaki yang kurang beri perhatian kepada pengambilan suplemen untuk menampung kekurangan nutrisi harian. Betul tak?.. tak semua la… sebahagian jer… tapi yang sebahagian tu macam besar jer jumlahnya…

Risiko penyakit lelaki & perempuan pun tak banyak beza… dua-dua jantina ni terdedah dengan risiko seperti:

  • kanser
  • serangan jantung
  • tekanan darah tinggi
  • stroke
  • kencing manis
  • dan sebagainya..

Dengan kesibukan kerja dan aktiviti harian yang lain, ramai yang selalu tak sempat nak makan dengan betul atau ambil makanan seimbang sebab nak cepat. Lebih-lebih lagi golongan lelaki yang terpaksa bekerja menyara keluarga. Sebagai ketua keluarga atau bakal ketua keluarga, adalah wajib bagi semua jejaka untuk mengambil berat tentang kesihatan. Sebab andalah tempat bergantungnya orang yang anda sayangi. Jadi, anda harus maintain sihat, macho, bertenaga dan handsome selalu.

Dan kalau selalu tu beli minyak wangi, jam, baju, beg atau gadget sebagai hadiah atau reward untuk diri sendiri… apa kata kali ni belikan hadiah yang lebih special?

Ape hadiah special tu? –> suplemen Shaklee

Cadangan suplemen Shaklee sebagai hadiah special untuk lelaki moden yang handsome dan selalu sibuk tapi tetap tak nak abaikan kesihatan.

ABANG SADO

ZINC COMPLEX

Dirumus dari zinc glukonat semulajadi bergabung dengan nutrient semulajadi yang lain seperti kalsium dan serbuk alfalfa untuk menghasilkan zinc yang mudah untuk diserap oleh tubuh kita. Zinc sesuai untuk pengambilan jangka panjang. Ianya berkesan dalam mengeluarkan logam toksik seperti cadmium dan plumbum dari tubuh.

Zinc adalah suatu khazanah lelaki – Zinc dalam prostat lelaki adalah 10 kali ganda dari orang lain. Zinc memainkan peranan penting dalam organ seks lelaki. Kekurangan zinc yang serius akan mengakibatkan masalah kematangan organ seks yang lambat, impoten, perkembangan yang kecil atau pincang pada testikel, kiraan sprema yang rendah, kemerosotan fungsi seksual, penuaan pra-matang dan keguguran rambut. Oleh yang demikian, zinc amat diperlukan dari remaja hingga ke tua.

OMEGA GUARD

Omega Guard merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yang mengandungi rangkaian spectrum penuh 7 jenis asid lemak Omega-3 semulajadi termasuk EPA, DHA, ALA dan banyak lagi. Satu sajian Omega Guard dapat membekalkan 905mg asid lemak Omega-3, EPA dan DHA.

Asid lemak Omega-3 merupakan asid lemak yang penting yang tak dapat dihasilkan oleh badan kita. Oleh itu kita perlu mengambilnya dari makanan. Omega-3 dari asas tumbuhan tidak boleh dituakrkan kepada EPA dan DHA secara berkesan oleh badan. Omega-3 membantu rembesan prostaglandin dengan lebih berkesan untuk menghalang prostetomegaly dan membuang membuang air kecil yang timbul daripada punca andropos.

Ia juga merendahkan kolestetrol, menghindar pembekuan darah di dalam badan, membantu mengekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolesterol LDL, mengawal masalah obesiti, mencegah asteriosclerosis, myocardial infraction, membantu mengurangkan risiko penyakit jantung.

VITAMIN E COMPLEX

Ianya adalah vitamin E yang paling lengkap di pasaran. Mengandungi 10mg selenium semulajadi yang membantu tubuh kita menyerap vitamin E, memeliha membrane sel-sel, sel darah merah dan tisu-tisu otot. Ia juga adalah penyahtoksik semulajadi logam berat seperti raksa, cadmium dan mengukuhkan antioksidan dan melindungi retina.

Kajian pada tahun 1924, mendapati vitamin E mampu memulihkan kemampuan reproduktif. Para lelaki yang mengambil 600IU – 800IU vitamin E sehari mampu meningkatkan kiraan sperma mereka. Vitamin E juga mampu meningkatkan kelestarian seksual dan tenaga dengan membekalkan oksigen yang lebih.  Selain daripada itu, vitamin E juga dikaitkan dengan awet muda.

Nota: untuk mendapatkan 400IU vitamin E, seseorang perlu mengambil 1kg biji gandum, 500ml minyak safflower, 8kg bayam atau 500g badam.

Jadi, kalau nak maintain handsome, kacak, sado & sihat selalu kenalah pastikan pemakanan yang sihat, diet seimbang dan nutrisi yang cukup dan belikan hadiah yang special untuk lelaki daripada Shaklee ni.

WhatsApp saya di 019-7071977 untuk sebarang pertanyaan, PEMBELIAN SHAKLEE, JOIN AHLI dan KONSULTASI EKSKLUSIF secara PERCUMA.

Salam Kacak,

Nieda

Business Leader & Shaklee Independent Distributor

JOHOR BAHRU, SKUDAI, UTM (POS KE SELURUH MALAYSIA)

019-7071977

Advertisements

About ohcantik

Perkongsian info & tips tentang KESIHATAN & KECANTIKAN. Kelebihan menggunakan produk yang mendapat JAMINAN yang sahih dan dihasilkan dari sumber semulajadi dengan sokongan saintis-saintis bertauliah serta ujian klinikal dan landmark study yang sah. Bisness yang memberi peluang FINANCIAL FREEDOM dan PASSIVE INCOME TANPA HAD - Shaklee
This entry was posted in Suplemen Asas and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s