Bisnes Online Jadi Bisnes Mudah Bagi Blogger Tegar Yang Dah Ada Page Views Berjuta-juta

Ramai blogger tegar kan?

Saya salute blogger-blogger tegar ni sebab bukan mudah tau nak cari idea apa nak update kat blog setiap hari… pening ooo… dan saya betul-betul salute kat blogger-blogger yang yang dah berderet follower dan berjuta page views…

Nak dapat tu semua bukan kerja sekelip mata… bukan kerja 1 malam… bukan mudah… harus gigih bersengkang mata… dan of course kena terror SEO jugak macam otai SEO Hasrulhassan tu.

Blogger ni masing-masing ada passion mereka sendiri. Ada yang kongsi cerita-cerita umum macam buasirotak, makan makan makan macam Mahamahu.com, parenting macam Melastikbintang.com dan banyak lagi lah blog-blog otai yang ada… tak tersenarai dibuatnya… mau penuh 1 page ni…

Tapi, kenapa saya kata blogger-blogger tegar ni adalah orang yang paling sesuai buat bisnes online?

Bisnes / sales akan secara automatik masuk sebab:

  1. Follower dah berderet – prospek yang luas
  2. Page views yang tinggi membuatkan blog mereka sentiasa berada di 1st page carian Google jadi bila orang search, memang akan jumpa blog ni lah dulu – prospek yang berkali ganda luasnya.

2 sebab ni pun dah cukup untuk melambakkan sales bila kita jadi blogger tegar yang buat bisnes secara online.

Tak payah teruk-teruk sangat dah nak promote blog dan promote entry berkaitan bisnes online tu… memang orang akan ternampak dan terbaca dan kemungkinan untuk terbeli produk yang dijual pun sangat tinggi sebab blog tu memang dah sentiasa visible @ muncul di carian Google. Mudah kan?

Kita dok kat mana-mana pun, sales tetap masuk. Kita tak payah nak online kat media sosial 24 jam pun… Jadi, moral of the story is… kepada sesiapa saja yang nak bisnes online terutamanya bisnes Shaklee yang menguntungkan, maka berjinak-jinaklah dan konsistenlah dengan blog.

Tak boleh nak harapkan promote kat FB, IG, Tweeter atau WeChat jer sebab info kat situ tak kekal. Orang susah nak cari balik… kalau kat blog, ia bersifat kekal selagi internet wujudlah… hehee… orang nak cari pun mudah… dan info yang kita nak share pun boleh dibuat secara lebih details.

Blog boleh dibuat melalui antara 2 platform ni…

  1. WordPress
  2. Blogspot

Dulu saya guna Blogspot, tapi sekarang dah beralih ke WordPress dan secara peribadi saya lebih suka WordPress.

Nak tau kenapa?… Jom kita explore sama-sama sebab saya pun masih dalam peringkat belajar lagi ni… hehee

Saya pun tau buat blog sejak join bisnes online Shaklee lah.. dulu memang buta terus tentang blogging ni… best rupa-rupanya. Mula-mula tu nampak susah… tapi sebenarnya tak pun… mudah jer..

Jom buat bisnes online Shaklee & jadi blogger tegar untuk bisnes yang menguntungkan melalui jualan yang masuk secara automatik dari blog.

WhatsApp saya di 019-7071977 untuk sebarang pertanyaan, PEMBELIAN SHAKLEE, JOIN AHLI dan KONSULTASI EKSKLUSIF secara PERCUMA.

Salam Sayang

Nieda

Business Leader & Shaklee Independent Distributor

JOHOR BAHRU, SKUDAI, UTM (POS KE SELURUH MALAYSIA)

019-7071977

Advertisements

About ohcantik

Perkongsian info & tips tentang KESIHATAN & KECANTIKAN. Kelebihan menggunakan produk yang mendapat JAMINAN yang sahih dan dihasilkan dari sumber semulajadi dengan sokongan saintis-saintis bertauliah serta ujian klinikal dan landmark study yang sah. Bisness yang memberi peluang FINANCIAL FREEDOM dan PASSIVE INCOME TANPA HAD - Shaklee
This entry was posted in Kongsi Cerita and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s