Cara Menghilangkan Lemak Di Perut Yang Boleh Menjadi Organ Paling Bahaya Untuk Kesihatan

Mengapa lemak di perut adalah organ paling bahaya?

Jawapannya, kerana perut adalah tempat pengumpulan lemak. Menurut Dr. Robert R. Henry, pakar endokrinologi dan perubatan Universiti California, San Diego, apabila kita makan dengan banyak, kalori yang berlebihan akan tersimpan sebagai lemak di seluruh tubuh terutamanya di perut.

Apa yang kita tidak tahu ialah, sebaik berada di dalam perut, lemak tersebut berubah menjadi organ. Tetapi tidak seperti perut, hati atau usus (sebagai contoh) yang membantu kita meneruskan kehidupan, lemak di perut merembeskan bahan inflamasi bertoksik.

Ia menjadi pencetus interaksi yang rumit, yang mana kesannya boleh melemahkan jantung, merosakkan salur darah dan melemahkan sistem imun. Dan sekiranya berat badan terus bertambah, bermakna jangka hayat kita semakin pendek.

visceral fat

Tonton video di bawah untuk dapatkan gambaran yang lebih jelas tentang lemak di perut atau dikenali juga sebagai visceral fat.

Dah nampak kan?… buncit tu seksi?… fikir semula… demi untuk kesihatan diri sendiri.

Macam mana pulak cara untuk bakar lemak-lemak ni dan nak nyahkan dari perut tu?

Caranya ialah dengan 4 langkah mudah berikut:

  1. Bakar dengan LECITHIN
  2. Buang / detoks dengan HERB-LAX
  3. Tingkatkan metabolisma (kemampuan tubuh untuk membakar makanan kepada tenaga) dengan CINCH TEA MIX
  4. Bina dan kekalkan otot yang sihat dengan CINCH SHAKE MIX
  5. Berikan nutrisi & zat galian kepada tubuh secukupnya dengan VITA-LEA MULTIVITAMIN

YES SHAPE UP

Jangan biarkan lemak di perut tu menjadi pembunuh anda sebab anda sentiasa ada peluang dan cara yang menyingkirkannya.

WhatsApp saya di 019-7071977 untuk sebarang pertanyaan, PEMBELIAN SHAKLEE, JOIN AHLI dan KONSULTASI EKSKLUSIF secara PERCUMA.

Salam Sayang

Nieda

Business Leader & Shaklee Independent Distributor

JOHOR BAHRU, SKUDAI, UTM (POS KE SELURUH MALAYSIA)

019-7071977

Advertisements

About ohcantik

Perkongsian info & tips tentang KESIHATAN & KECANTIKAN. Kelebihan menggunakan produk yang mendapat JAMINAN yang sahih dan dihasilkan dari sumber semulajadi dengan sokongan saintis-saintis bertauliah serta ujian klinikal dan landmark study yang sah. Bisness yang memberi peluang FINANCIAL FREEDOM dan PASSIVE INCOME TANPA HAD - Shaklee
This entry was posted in Pengurusan Berat Badan and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s