Kolagen Tambahan: Kenapa Orang Yang Berumur 20 Tahun Keatas Wajib Mengambil Kolagen Tambahan?

Anda sudah berumur 20 tahun keatas?

Kalau ya… bermakna pengambilan kolagen tambahan adalah wajib.

Kolagen tak dapat dihasilkan dengan sendirinya oleh tubuh, dan kandungannya akan terus berkurangan bila umur dah mencecah 20 tahun. Pengurangan ni boleh membawa kepada banyak risiko penyakit dan dan juga penampilan.  Jadi, pengambilan kolagen tambahan adalah perlu bagi setiap individu yang berumur 20 tahun keatas.

Kolagen adalah protein utama bagi tisu sokongan dalam badan manusia. Kewujudannya merangkumi 30% daripada keseluruhan protin di dalam badan. Ia  menyokong sebahagian besar sel-sel yang memberikan struktur, kekuatan dan kekenyalan kulit dan tisu badan.

Kolagen terdapat pada kornea, kanta mata, kulit, salur darah, keratin (rambut, kuku), tulang, tendon ,rawan sendi, gigi, hati, tulang sum-sum, tisu dan organ seperti  buah pinggang, jantung serta sistem limfatik.

CP BOARD

KOLAGEN TAMBAHAN

Kolagen tambahan dapat membantu membina semula serat kolagen untuk menggalak penghasilan kolagen pada lapisan dalaman kulit. Maka, anda dapat memiliki semula kulit yang lembut, lebih anjal, licin, gebu dan muda berseri. Kolagen juga akan menggalakkan pertumbuhan rambut baru dan menjadikan rambut lebih kuat, tebal dan berseri disamping memastikan sistem organ kita yang lain dapat berfungsi dengan baik. Polifenol kaya dengan antioksidan yang berkesan untuk mencegah kehilangan kolagen akibat ancaman radikal bebas.

images

Kesan oksidasi akibat serangan radikal bebas

PENUAAN

Walaupun penuaan tak dapat disekat, tapi hasil kajian menunjukkan ekstrak daripada tumbuhan semulajadi seperti Polygonum cuspidatum, anggur Muscadine, Eruopean Erlderberry dan lobak ungu boleh membantu proses penuaan berlaku secara sihat. Proses ini perlu dilakukan secepatnya seawal umur 20an. Jika sudah lebih daripada lingkungan umur 20an, penuaan masih dapat diperbaiki cuma pemulihannya akan mengambil masa yang lebih lama.

V19

Gabungan polifenol dan vitamin C yang kaya dengan antioksidan juga terbukti secara klinikal sangat baik dalam menentang radikal bebas yang menyumbang kepada masalah penuaan kulit serta penyakit kesan penuaan seperti darah tinggi, jantung, kanser dan kencing manis.

Shaklee berpengalaman lebih 5 dekad dalam bidang penyelidikan dan pengeluaran produk kesihatan. Kolagen, vitamin C dan Vivix yang kaya dengan polifenol adalah antara produk paling ideal untuk menjaga kesihatan kulit, melewatkan penuaan dan menentang penyakit akibat kesan penuaan. Langkah anti-penuaan hendaklah bermula di peringkat sel tubuh. Dengan memiliki sel-sel tubuh yang sihat, sudah pasti badan pun turut menjadi sihat dan awet muda.

Tambahan pulak sekarang ni kita sangat terdedah kepada pencemaran, tekanan, pemakanan yang tidak sihat dan seimbang dan sebagainya yang menjadi punca kepada banyak penyakit dan penuaan.

Kalau zaman atuk nenek kita dulu mungkin suplemen tambahan ni tak perlu. Tapi bukan untuk kita pada zaman sekarang ni. Keperluan sudah berubah mengikut situasi semasa.

Jadi, buat keputusan sekarang untuk mulakan pengambilan suplemen tambahan dan wajib pilih yang dihasilkan secara semulajadi sebab suplemen sintetik mungkin hanya akan merugikan masa dan duit anda.

WhatsApp saya di 019-7071977 untuk sebarang pertanyaan, PEMBELIAN SHAKLEE, JOIN AHLI dan KONSULTASI EKSKLUSIF secara PERCUMA.

Salam Awet Muda,

Nieda

Business Leader & Shaklee Independent Distributor

JOHOR BAHRU, SKUDAI, UTM (POS KE SELURUH MALAYSIA)

019-7071977

Advertisements

About ohcantik

Perkongsian info & tips tentang KESIHATAN & KECANTIKAN. Kelebihan menggunakan produk yang mendapat JAMINAN yang sahih dan dihasilkan dari sumber semulajadi dengan sokongan saintis-saintis bertauliah serta ujian klinikal dan landmark study yang sah. Bisness yang memberi peluang FINANCIAL FREEDOM dan PASSIVE INCOME TANPA HAD - Shaklee
This entry was posted in Kulit Sihat & Cantik and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s