Atasi Masalah Kebas Kaki Dan Tangan Atau Sakit Urat Saraf Dengan Asid Lemak Omega 3 & Vitamin B

Ada yang hadapi masalah saraf?.. kebas-kebas tangan atau kaki?… kalau dah masalah saraf ni bukan boleh urut-urut lepas tu hilang kan?..

APA YANG PERLU KITA BUAT UNTUK MEMULIHKAN MASALAH SARAF & KEBAS NI?

Kajian oleh Queen Mary, University of London mencadangkan asid lemak Omega-3, yang terdapat dalam minyak ikan mempunyai potensi dalam melindungi saraf daripada cedera dan membantu saraf untuk regenerate (memulih / menjana semula) saraf yang bermasalah.

Apabila saraf rosak akibat kemalangan atau kecederaan, pesakit biasanya akan mengalami kesakitan, lemah dan kelumpuhan otot yang boleh menyebabkan hilang upaya, dan tahap pemulihan yang sangat rendah.

Menurut kajian terbaru yang diterbitkan dalam Journal of Neuroscience, Omega-3 dikatakan memainkan peranan yang significant dalam mempercepatkan pemulihan kecederaan saraf.

Kajian yang dibuat tertumpu kepada sel-sel saraf peripheral. Saraf peripheral adalah saraf yang menghantar signal diantara otak dan saraf tunjang, dan jugak bahagian badan yang lain.

Saraf-saraf ini mempunyai keupayaan untuk membina semula, walaupun dengan kecanggihan teknologi pembedahan yang ada, pesakit biasanya hanya akan cepat sembuh jika kecedaraan yang dialami tidak serius.

Asid lemak Omega-3 adalah SANGAT PENTING untuk pertumbuhan normal tubuh dan memberi banyak manfaat kepada kesihatan lain terutamanya jantung & otak. Oleh kerana tubuh kita tak mampu untuk menghasilkan asid lemak Omega-3 dengan sendirinya, maka pengambilan diet yang mengandungi Omega-3 dan suplemen minyak ikan (Omega-3) adalah WAJIB.

Pengambilan asid lemak Omega-3 adalah kritikal dalam proses penyembuhan masalah saraf kerana ia berfungsi untuk membantu melindungi saraf daripada tercedera.

supermom

Ambil suplemen Omega-3 (Omega Guard) bersama suplemen asas penting yang lain seperti ESP (protein), BComplex, Vita-Lea (multivitamin), Ostematrix (kalsium & magnesium) dan Vitamin C untuk mendapat tahap kesihatan optima

Anda ada masalah saraf?… jadi dah dapatlah jawapan macam mana nak memulihkan masalah tu kan?

Selain daripada Omega-3, vitamin & mineral lain juga penting untuk membantu kesihatan saraf terutamanya vitamin B. Manakala kalsium & magnesium serta protein pula membantu untuk tulang yang kuat serta mencegah daripada terkena osteoporosis terutamanya bagi wanita.

Walaupun Shaklee ni bukan ubat, tetapi suplemennya membantu sistem tubuh kembali berfungsi dengan baik melalui nutrisi & mineral yang dibekalkan. Bila tubuh kita mendapat nutrisi & mineral yang cukup, secara automatik kita akan lebih sihat dan semuanya berjalan dengan baik. InsyaAllah.

WhatsApp saya di 019-7071977 untuk sebarang pertanyaan, PEMBELIAN SHAKLEE, JOIN AHLI dan KONSULTASI EKSKLUSIF secara PERCUMA.

Salam Sayang

Nieda

Business Leader & Shaklee Independent Distributor

JOHOR BAHRU, SKUDAI, UTM (POS KE SELURUH MALAYSIA)

019-7071977

Advertisements

About ohcantik

Perkongsian info & tips tentang KESIHATAN & KECANTIKAN. Kelebihan menggunakan produk yang mendapat JAMINAN yang sahih dan dihasilkan dari sumber semulajadi dengan sokongan saintis-saintis bertauliah serta ujian klinikal dan landmark study yang sah. Bisness yang memberi peluang FINANCIAL FREEDOM dan PASSIVE INCOME TANPA HAD - Shaklee
This entry was posted in Kesihatan Sendi, Tulang & Saraf and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s