Cara Pulihkan Mata Rabun Tanpa Perlu Pembedahan Atau Prosedur Menyakitkan

getty_rm_photo_of_ballet_recital_seen_through_blurry_vision

Nampak kabur kan gambar kat atas tu?… macam tu lah lebih kurang pemandangan yang dialami oleh orang yang matanya rabun.

Mengadap komputer setiap hari di ofis, faktor umur, kekurangan nutrisi, jangkitan kuman dan macam-macam lagi boleh menjadi punca kepada banyak masalah kepada mata.

Mata sangat penting kepada semua makhluk yang bernyawa. Berbeza dengan golongan istimewa yang memang sedia dilahirkan dengan mata yang gagal berfungsi, kita yang normal dan cukup sifat ni kena lah jaga kan…

Rabun jauh, rabun dekat, rabun silau, katarak, glaukoma adalah antara masalah atau penyakit berkaitan dengan mata yang biasa kita dengar. Jalan penyelesaiannya pulak, pakai cermin mata, contact lense atau pembedahan.

Rimas tak pakai cermin mata atau contact lense?

Rimas kan?… nak membaca susah, nak mengaji pun susah, apatah lagi nak cucuk benang kat jarum..

Kalau rabun silau pulak, sangat susah nak drive especially waktu malam… dah la membahayakan keselamatan pulak tu.

Ada ke apa-apa penyelesaian lain selain daripada pakai cermin mata, contact lense atau pembedahan (untuk kes yang lebih teruk)?

Apa kata beri vitamin yang cukup untuk mata kita? Ada orang kata, makan carrot banyak-banyak… tapi, larat ke nak kunyah carrot hari-hari? Arnab pun tak makan carrot hari-hari tau… heheee

Meh, ambik vitamin yang bukan saja baik untuk mata ni, tapi jugak banyak manfaat sampingan yang lain.

CAROTOMAX

Pengambilan purata karotenoid lutein, likopena, dan beta karotena adalah hanya 8mg. Carotomax membekalkan lebih 13mg (21,500IU) karotenoid berfaedah ini.

Carotomax mengandungi 6 varieti karotena, diekstrak dari rangkaian sayuran dan buah-buahan yang kaya dengan sifat antioksidan seperti rumpai laut, tomato, biji anggur, brokoli, marigold, epal, kentang, minyak sawit dan lain-lain. Ahli nutrisi mencadangkan pengambilan 5 – 9 hidangan sayuran dan buah-buahan untuk mengekalkan konsentrasi beta karotena didalam dalam, seterusnya memelihara kesihatan penglihatan, kesihatan kulit dan mencegah kanser.

MANFAAT UTAMA:

LEBIH SELAMAT DARIPADA VITAMIN A – penemuan terawal vitamin adalah pada tahun 1912 iaitu vitamin A. Didapati juga pengambilan berlebihan vitamin A akan menyebabkan toksisiti. Walau bagaimanapun ahli sains menemui beta karotena pada tahun 1932, satu precursor vitamin A, dan beta karotena didapati selamat diambil.

MEMPERTINGKATKAN KUALITI PENGLIHATAN – ia menghasilkan “ungu visual” yang membolehkan kita mengekalkan penglihatan di dalam gelap. Ia membantu dalam masalah penglihatan seperti nyctalopia (rabun malam), rabun dekat, presbyopic, astigmatism, xerophtalmia (mata kering), kelesuan mata, glaukoma, katarak, floaters, eye bags dan lingkaran gelap bawah mata.

MEREDAKAN PENYAKIT KULIT – pengambilan yang banyak akan melegakan masalah kulit seperti psoriasis, senile plaque, kulit kering dan jerawat. Penggunaan luaran boleh membantu dalam masalah pustule, scabies, acne dan ulser kulit.

MELINDUNGI EPITHELIAL – ia memelihara lapisan luar kornea, rongga oral, usus, perut, paru-paru, bronkus, pundi kencing, ovari (semasa disintegrasi tisu) dan ulser saluran usus.

MELAWAN KANSER DAN OKSIDASI – pengambilan kerap beta karotena mengukuhkan sistem imun, melambatkan penuaan dan menyekat aktiviti kanser dan menghalang pembentukan sel-sel kanser. Ini mengurangkan risiko kanser, terutama sekali kanser paru-paru dan kanser payudara. Ia juga mengurangkan risiko serangan radikal bebas dan menyingkirkan sel-sel mati yang teroksida.

MENGHALANG JANGKITAN – merangsang enzim membunuh kuman, menyekat dan mempertingkatkan kondisi penyakit sistem respiratori paru-paru: batuk, hepatitis, athsma, flu dan selesema.

MENGGALAKKAN PERKEMBANGAN YANG NORMAL DAN SIHAT – merangsang perkembangan kanak-kanak / remaja, menguatkan tulang, melindungi rambut, kulit, membrane mukosa, gigi, gusi dan sistem reproduksi. Ia juga berfungsi dalam membantu penghasilan sperma yang sihat.

MENGAPA CAROTOMAX?

carotomax 1

Ia mengandungi fitokimia semulajadi yang penting untuk mata yang sihat, kulit dan membrane mukosa.

ALPHA CAROTENE & BETA CAROTENE – untuk penglihatan malam, mata yang sihat, menghalang degenerasi penglihatan. Memperbaiki kulit dan mempercepatkan pemulihan luka. Mempertingkatkan sistem imun, mengurangkan risiko kanser usus, kanser payudara dan kanser prostat.

LYCOPENE – bersifat antioksidan, menghalang penuaan organ, untuk serviks yang sihat, jantung yang sihat, mengukuhkan sistem imun dan membantu dalam penyakit kelenjar prostat.

ASTAXANTHIN – pigmen di dalam alga & fitoplankton memberikan warna pink kepada ikan salmon. Tetapi Shaklee mendapatkan karotenoid astaxanthin dari mikroalga laut, sumber yang poten dan tulen yang dapat melindungi daripada kerosakan oksidasi kolesterol LDL.

LUTEIN – menyekat katarak, AMD (age related macular degeneration) dan glaukoma.

ZEAXANTHIN – melindungi mata, menuras cahaya gelombang biru pendek berbahaya, mengurankan risiko kanser payudara, kanser ovari, endometrial dan serviks.

SATU HIDANGAN CAROTOMAX SHAKLEE BERSAMAAN

= 89 HIDANGAN ALPHA-CAROTENE RASPBERRY

= 102 HIDANGAN CAROTENE PISANG

= 704 HIDANGAN LYCOPENE APRIKOT

= 113G ASTAXANTHIN IKAN SALMON

= 285 HIDANGAN LUTEIN & ZEAXANTHIN GRAPE FRUIT PINK

MENGAPA WARNA KULIT MENJADI KUNING SELEPAS MENGAMBIL CAROTOMAX?

Warna kulit sebilangan kecil individu akan menjadi kuning selepas mengambil beta karotena. Walau bagaimanapun, ini bukan penyakit jaundis. Carotomax mengandungi warna semulajadi botanic. Apabila usus kecil mengubah beta karotena menjadi vitamin A, ia merangsang pengeluaran hempedu (berwarna kekuningan), serta detoksifikasi hati dan gallbladder dan mengalir bersama darah ke tapak tangan kita. Proses detoksifikasi semulajadi dan antioksida biasanya akan berlalu selepas beberapa bulan dan akan hilang secara perlahan-lahan dan akhirnya menghasilkan kulit yang cantik.

Nampak kan betapa banyaknya manfaat karotenoid ni?

ADA MASALAH RABUN JAUH, RABUN DEKAT, RABUN SILAU, KATARAK, GLAUKOMA?

Jangan risau, kalau yang sekarang pakai spek pun InysAllah boleh tinggalkan jer spek tu lepas konsiten amalkan ambik Carotomax si botol cilik ni.

testi carotomax

testi rabun_carotomax

Nak pulihkan masalah mata rabun yang anda hadapi sekarang supaya tak perlu meraba-raba lagi?

WhatsApp saya di 019-7071977 untuk sebarang pertanyaan, PEMBELIAN SHAKLEE, JOIN AHLI dan KONSULTASI EKSKLUSIF secara PERCUMA.

Salam Sayang

Nieda

Business Leader & Shaklee Independent Distributor

JOHOR BAHRU, SKUDAI, UTM (POS KE SELURUH MALAYSIA)

019-7071977

Advertisements

About ohcantik

Perkongsian info & tips tentang KESIHATAN & KECANTIKAN. Kelebihan menggunakan produk yang mendapat JAMINAN yang sahih dan dihasilkan dari sumber semulajadi dengan sokongan saintis-saintis bertauliah serta ujian klinikal dan landmark study yang sah. Bisness yang memberi peluang FINANCIAL FREEDOM dan PASSIVE INCOME TANPA HAD - Shaklee
This entry was posted in Info Sihat and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s