Basic H: Pencuci Serbaguna Yang Bebas Kimia & Selamat Pada Kulit Sensitif Atau Penghidap Asthma

Ramai yang dalam dilema bila pergi ke pasaraya atau kedai bila tiba bab nak membeli pencuci serbaguna kan?… especially bagi orang yang ada masalah kulit sensitif, ekzema, alahan dan sebagainya sebab kebiasaannya pencuci serbaguna yang ada di pasaran adalah berasaskan bahan kimia yang boleh menyebabkan masalah kulit tu jadi lebih teruk.

mild-eczema-on-back-of-hands-eczema-hands---viewing-gallery-pict

Bayangkan kalau kulit tangan yang macam ni kena bahan pencuci yang ada kimia merbahaya – pasti akan bertambah teruk nanti

Jadi, apa pilihan yang kita ada?

Jangan risau sebab Shaklee sebagai syarikat yang memang terkenal dengan produk yang berasaskan sumber semulajadi, selamat & sentiasa mesra alam ada jawapannya.

Basic-H-Household-2

Pencuci serbaguna Basic H sewajarnya jadi pilihan utama semua orang yang mementingkan keselamatan isi rumah, keselamatan alam semulajadi sebab ia 100% adalah bebas kimia merbahaya.

CIRI-CIRI ISTIMEWA BASIC H SHAKLEE SEBAGAI PENCUCI SERBAGUNA YANG SELAMAT & BERKESAN

Tidak Bertoksid & Semulajadi

Basic H²™ Organic Super Cleaning Concentrate yang dua kali ganda lebih pekat ini memberi kuasa pembersihan yang lebih selamat dan berkesan sesuai digunakan bagi menangani seribu macam jenis kotoran rumah yang boleh digunakan pada bila-bila masa. Sebagai contohnya, bagi membersihkan kesan kopi tertumpah di baju, bangkai serangga yang  terlekat pada tingkap dan sos yang tertumpah di lantai. Itu hanya tiga daripadanya, masih terdapat 997 cara penggunaan yang lain termasuklah karat-karat dan minyak degil yang melekat pada dapur atau nak buat sebagai pencuci kereta pun boleh.

Sesuai untuk membersihkan seribu macam jenis kotoran di rumah

Kepekatan berganda di mana 16 auns boleh dicairkan dengan 48 gelen air mampu memberi kuasa pembersihan yang hebat dan berkesan

Pencuci serbaguna yang berkesan untuk menanggalkan kotoran dan minyak pada sebarang permukaan yang boleh dicuci tidak kira di dalam atau di luar rumah

Dapat menanggalkan kotoran berminyak yang paling degil tanpa meninggalkan sebarang kesan minyak

Dua kali ganda lebih pekat daripada rumusan asal Basic H² dan hanya separuh diperlukan untuk muatan yang sama

Tidak perlu dibilas dan tidak meninggalkan kesan kotoran atau palitan

Sesuai untuk sebarang permukaan yang boleh dicuci samada di dalam atau di luar rumah:

  • Dinding & lantai (kayu / simen / marble / vinyl / kaca)
  • Permukaan dapur, jubin dan lantai
  • Peralatan
  • Periuk, besen, pinggan dan mangkuk
  • Tingkap dan cermin
  • Perkakas
  • Benda-benda diperbuat daripada kayu
  • Perabot (Sila pastikan anda tidak menggunakannya bagi membersihkan akuarium atau bekas cecair pencuci cermin)

TESTIMONI PENCUCI SERBAGUNA BASIC H

basic-H

Dapur kembali berkilat dan bersinar selepas dicuci dengan Basic H tanpa perlu menyental

IMG_20141127_120725

Periuk belanga nampak seperti baru selepas dicuci dengan pencuci serbaguna Basic H

testi_basic h

Hanya gosok gunakan span sahaja kerak degil akibat makanan hangus hilang dengan mudah apabila menggunakan pencuci serbaguna Basic H

testi-basic-h

Cerek comel kesayangan nampak seperti baru selepas dicuci dengan pencuci serbaguna Basic H

Tahukah Anda?

Kebanyakan bahan pencuci serbaguna mengandungi toksin yang boleh meresap ke dalam badan melalui kulit atau sistem pernafasan. Bahan pelarut sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormon. Bahan pelarut organik seperti butyl cellosolve merupakan sejenis neurotoksin dan bahan yang merengsakan hidung. Morfolin merupakan bahan toksin yang boleh merosakkan hati dan ginjal. Ammonia yang terkandung dalam bahan pencuci kaca merupakan sejenis bahan racun yang merengsakan kulit, mata dan sistem pernafasan.

Pekatan Pencuci serbaguna Super Organik BASIC H² tidak mengandungi bahan-bahan di atas mahupun bahan-bahan berbahaya yang lain.

Cara penggunaan untuk kesan lebih memuaskan untuk dapur, perkakas dapur, perabot, benda-benda yang diperbuat daripada kayu, dinding, keluli tahan karat, granit, marmar dan bilik mandi – Campurkan ¼ sudu teh dengan 16 auns air ke dalam penyembur Get Clean (spray bottle)

Periuk, besen dan pinggan mangkuk – Campurkan ½ sudu teh dengan 1 gelen air

Tingkap dan cermin – Campurkan 1-2 titik dengan 16 auns air ke dalam penyembur Get Clean

Lantai – Campurkan 1 sudu teh dengan 1 gelen air

Kain benang biri-biri, nilon dan fabrik berkualiti tinggi – Campurkan ½ sudu teh dengan sebesen air suam

Perbezaan Shaklee 
Selamat

  • Tidak bertoksik
  • Tanpa gas beracun
  • Tanpa bahan kimia berbahaya
  • Tanpa bahan pewangi
  • Lembut pada tangan
  • pH seimbang
  • Tanpa klorin

Berkesan

  • Berkesan untuk menanggalkan kotoran berminyak
  • Kepekatan berganda – 16 auns boleh dicairkan dengan 48 gelen air
  • Dua kali ganda lebih pekat daripada rumusan asal Basic H di mana hanya separuh diperlukan untuk muatan yang sama

Mesra Alam

  • Ramuan semulajadi yang diekstrak daripada jagung dan kelapa
  • Biorosot (biodegradable)
  • Tanpa fosfat
  • Bungkusan (botol) yang boleh kitar semula
  • Tanpa bahan pewarna
  • Selamat untuk sistem septik dan pembentungan

Jadi, tiada alasan lagi untuk kita bertukar kepada pencuci serbaguna yang 100% dijamin selamat, mesra alam & berkesan daripada Shaklee ni kan.

Sangat sesuai jugak untuk anak-anak yang ada alahan atau kulit sensitif atau masalah asthma sebab rumah kita bebas daripada bahan kimia yang merbahaya kepada mereka. Roger Barnett, CEO Shaklee menukar semua bahan pencuci dalam rumah beliau kepada Get Clean Shaklee semata-mata kerana untuk menyelamatkan anak beliau yang menghidap penyakit asthma yang kronik.

Tonton video berikut untuk mengikuti kisah bagaimana CEO Shaklee Corporation mengambil langkah untuk menyelamatkan anak beliau yang menghidap penyakit asthma yang kronik.

Nak tau tak?… sebotol pencuci serbaguna Basic H ni boleh tahan hampir 6 bulan / setahun! (mengikut kekerapan penggunaan) sebab kita hanya perlu campurkan 1/2 sudu teh pencuci serbaguna Basic H kedalam 3 – 4 liter air jer…. jimat kan?

Selain daripada Basic H, rangkaian produk Get Clean Shaklee juga ada pencuci dan pelembut fabrik dan pencuci pinggan.

Banner

Rangkaian produk pencuci mesra alam Get Clean daripada Shaklee yang selamat untuk semua jenis kulit

WhatsApp saya di 019-7071977 untuk sebarang pertanyaan, PEMBELIAN SHAKLEE, JOIN AHLI dan KONSULTASI EKSKLUSIF secara PERCUMA.

Salam Sayang

Nieda

Business Leader & Shaklee Independent Distributor

JOHOR BAHRU, SKUDAI, UTM (POS KE SELURUH MALAYSIA)

019-7071977

Advertisements

About ohcantik

Perkongsian info & tips tentang KESIHATAN & KECANTIKAN. Kelebihan menggunakan produk yang mendapat JAMINAN yang sahih dan dihasilkan dari sumber semulajadi dengan sokongan saintis-saintis bertauliah serta ujian klinikal dan landmark study yang sah. Bisness yang memberi peluang FINANCIAL FREEDOM dan PASSIVE INCOME TANPA HAD - Shaklee
This entry was posted in Info Sihat and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s