Cara Mengembalikan Kemesraan Dalam Rumah Tangga & Hubungan Suami Isteri

Selain daripada keperluan asas yang lain, hubungan seks juga adalah penting dalam kehidupan manusia normal yang sudah berumah tangga. Tetapi tidak semua orang dapat menikmatinya dengan baik. Ye lah kan, tak semua orang punya nasib atau ‘rezeki’ yang sama. Kemesraan semasa awal perkahwinan mungkin ada yang semakin dingin.

Kali ni saya nak kongsikan antara punca yang menyebabkan gangguan hubungan seks. Ini info yang saya dapat hasil daripada pembacaan saya. Dari sini kita boleh mengetahui bagaimanakah cara untuk mengembalikan kemesraan dalam rumah tangga.

SEBAB-SEBAB GANGGUAN HUBUNGAN SEKS:

  1. Tekanan
  2. Masalah dengan pasangan
  3. Pengambilan alkohol
  4. Tidak cukup tidur
  5. Mempunyai anak
  6. Ubat-ubatan berasaskan dadah seperti: anti-stress, ubat darah tinggi, pil perancang, kimoterapi, anti-HIV
  7. Imej atau penampilan tidak menarik
  8. Obesiti
  9. Masalah ereksi bagi lelaki
  10. Hormon testosterone yang rendah
  11. Kemurungan / kesedihan
  12. Menopause
  13. Perhubungan yang tidak mesra

Jadi, secara ringkasnya amalkanlah gaya hidup yang sihat, diet seimbang, senaman dan sentiasa berfikiran positif kerana ini semua mempengaruhi bukan sahaja kualiti hubungan seks, kemesraan dalam rumahtangga, malah kehidupan secara keseluruhannya.

Hidup kita ni terlalu singkat. Jadi kenapa mesti kita mensia-siakannya dengan bersedih, tertekan, kemalasan dan sebagainya.

Daripada senarai di atas, tekanan adalah di nombor 1.

Tekanan bukan sahaja menyebabkan kualiti hubungan seks terjejas, menjadikan rumah tangga dining, tetapi ia juga menjadi punca kepada pelbagai jenis penyakit seperti tekanan darah tinggi, penyakit jantung dan masalah mental.

Carilah perkara bermanfaat yang boleh mendatangkan impak positif kepada kehidupan seperti ada hobi, beriadah, bergaul dengan orang-orang yang positif atau banyakkan membaca kerana membaca boleh membuatkan kita lebih menghargai kehidupan.

Ada tak sesiapa yang nak berkongsi apa-apa tips menarik tentang kehidupan secara umum? Boleh tinggalkan komen yer… terima kasih.

Atau ada yang sedang mencari ‘vitamin cinta @ vitamin malam Jumaat untuk mengembalikan kemesraan rumah tangga dan kehangatan malam pertama?

Anda seorang isteri yang mahu sentiasa membuat si suami terpikat dan terikat dengan anda?

Anda seorang suami yang inginkan isteri tercinta tertawan dan jatuh cinta berkali-kali dengan anda sepanjang masa?

J5

Selain daripada Vitamin E, ESP & Alfalfa Complex adalah salah satu lagi suplemen yang sangat-sangat power dalam hal-hal hubungan intim suami/isteri. Anda nak tau macam mana dia punya power?…. cubalah sendiri dan pasti anda tak akan menyesal.

Tengok saja testimoni berikut:

“Selain daripada membantu menghasilkan susu, membantu dalam masalah keputihan, untuk detoks, satu lagi yang special ialah bila ‘bersama’… seperti pengantin baru. 2 bulan lepas amalkan Alfalfa selepas bersalin anak ke-3, bila ‘bersama’ dengan suami, dia kata macam baru mula-mula kahwin”

alfafaPuan Beeha Yunos berkongsi kisah 2 customer beliau yang mengambil Alfalfa Complex & ESP.

“Belum seminggu makan Alfalfa dah kena puji tinggi melangit oleh En. Suami”

“Ambik ESP (dan lain-lain suplemen), suami dia puji perubahan pada breast dan punggung… tegang & gebu.. tak payah cucuk-cucuk (botoks / kolagen)”

Berbaloi kan melabur sedikit wang untuk kebahagian dan kerukunan rumah tangga?

TESTI ESP N ALFALFAWhatsApp saya di 019-7071977 untuk sebarang pertanyaan, PEMBELIAN SHAKLEE, JOIN AHLI dan KONSULTASI EKSKLUSIF secara PERCUMA.

Salam Sayang

Nieda

Business Leader & Shaklee Independent Distributor

JOHOR BAHRU, SKUDAI, UTM (POS KE SELURUH MALAYSIA)

019-7071977

Advertisements

About ohcantik

Perkongsian info & tips tentang KESIHATAN & KECANTIKAN. Kelebihan menggunakan produk yang mendapat JAMINAN yang sahih dan dihasilkan dari sumber semulajadi dengan sokongan saintis-saintis bertauliah serta ujian klinikal dan landmark study yang sah. Bisness yang memberi peluang FINANCIAL FREEDOM dan PASSIVE INCOME TANPA HAD - Shaklee
This entry was posted in Info Sihat and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s