Berjaya Atasi Masalah Tak Datang Haid Selepas Lebih Setahun Buntu

SETAHUN HAID TAK DATANG?

Kitaran haid yang teratur sangat penting untuk orang perempuan kan (orang perempuan jer lah jawab yer).. hehee..

Kalau haid tak datang berbulan-bulan atau ada jugak yang sampai bertahun memang akan rasa gelisah dan tertekan lebih-lebih lagi bagi orang perempuan yang tengah merancang untuk hamil. Haid yang tak teratur memang mustahil membolehkan seorang perempuan untuk hamil.

Abis tu nak buat macam mana la agaknya yer selain daripada ikhtiar dengan ubat klinik?… kalau nak tau kena baca sampai habis yer..

Proses haid ni akan membuang darah, mukus dan sel-sel yang sudah mati. Proses ni berlaku dalam tempoh yang agak tetap setiap bulan daripada umur akil baligh sehinggalah menopause kecuali semasa hamil atau penyusuan.

Saya ada satu cerita nak share kat sini…

Saya ada seorang sahabat yang mempunyai masalah haid tak datang dah setahun. Dia pernah ceritakan masalah dia kat saya. Dia kata dia dah cuba macam-macam cara… berulang-alik ke klinik dah banyak kali.

Macam-macam jenis klinik dan jamu dah yang dia ambik tapi masih takde perubahan. Haid tetap tak datang. Dia dah rasa nak give up dah. Dia risau sangat sebab dah setahun dia tak period.. nak kata hamil pun tak jugak. Secara fizikal dia memang nampak sihat dan sangat aktif.

Baru-baru ni saya cuba la suggest kat dia untuk ambik GLA Complex Shaklee sebab GLA ni berfungsi untuk membantu mengawal-atur kitaran haid, meningkatkan kesuburan dan mengatasi PMS selain daripada fungsi-fungsinya yang lain macam mencantikkan kulit dan rambut dan menangani ekzema.

Dia kata “oklah kak, saya cuba sebab saya stress sangat sampai setahun dah ni ha haid tak datang, saya tak tau dah nak ikhtiar macam mana lagi.. mana la tau kot-kot kali ni menjadi”

Nak tau tak, lepas lebih kurang seminggu dia ambik GLA Complex Shaklee ni, dia datang kat saya pastu dia cakap “KAKKKK, SAYA DAH PERIOD!… BESTNYA KAK.. SAYA RASA LEGA SANGAT, TAK SIA-SIA SAYA MAKAN GLA COMPLEX TU… SELAMA NI SAYA DOK MAKAN UBAT KLINIK DAH MACAM-MACAM JENIS TAPI SATU PUN TAK BERHASIL”

Wahhh… dalam masa seminggu jer tau!

Saya sangat happy bila dia dah berjaya atasi masalah haid tak datang yang dah sekian lama dia tanggung tu. Alhamdulillah, Shaklee sekali lagi berjaya membantu orang-orang di sekeliling saya.

Pastu, saya pun cakap la kat dia “lepas ni silap-silap ngandung”.. hehee.. dia pun happy sangat.. “ngandung pun takpe kak, saya terima jer” katanya.

So, sape-sape yang ada masalah dengan kitaran haid seperti haid tak datang, haid tak teratur, senggugut, ada masalah kesuburan cepat-cepat la ambik GLA Complex Shaklee ni.

Takkan nak biarkan diri sendiri gelisah dan tertekan sebab terpaksa tanggung masalah macam ni kan. Cara ni bukan menyakitkan pun, cuma perlu telan suplemen jer. Mudah sekali!

GLA Complex Shaklee ni sangat penting jugak untuk yang sedang merancang untuk hamil sebab ia tingkatkan tahap kesuburan.

Kalau yang ada masalah dengan kitaran haid memang sangatlah digalakkan untuk ambil GLA Complex ni… sama jugak kalau ada masalah senggugut… ambil GLA Complex dengan Bcomplex… seriously sangat membantu. Ini pulak memang pengalaman saya sendiri. Saya amalkan pengambilan GLA Complex + Bcomplex dan masalah senggugut / PMS tak perlu dirisaukan lagi.

HAID & PMS

So, anda dah jumpa jalan untuk atasi masalah kitaran haid tak teratur dan senggugut kan?

WhatsApp saya di 019-7071977 untuk sebarang pertanyaan, PEMBELIAN SHAKLEE, JOIN AHLI dan KONSULTASI EKSKLUSIF secara PERCUMA.

Salam Sayang

Nieda

Business Leader & Shaklee Independent Distributor

JOHOR BAHRU, SKUDAI, UTM (POS KE SELURUH MALAYSIA)

019-7071977

Advertisements

About ohcantik

Perkongsian info & tips tentang KESIHATAN & KECANTIKAN. Kelebihan menggunakan produk yang mendapat JAMINAN yang sahih dan dihasilkan dari sumber semulajadi dengan sokongan saintis-saintis bertauliah serta ujian klinikal dan landmark study yang sah. Bisness yang memberi peluang FINANCIAL FREEDOM dan PASSIVE INCOME TANPA HAD - Shaklee
This entry was posted in Info Sihat and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s