Crash Diet @ Ikat Perut & Ubat Kurus: Cara Yang Betul Untuk Turunkan Berat Badan?

PENURUNAN BERAT BADAN DENGAN CEPAT

Turun 10kg dalam masa seminggu!

Makan banyak mana pun tapi berat badan tetap turun sebab ambik ubat kurus

Berjaya tukar saiz seluar dari XL kepada S dalam masa tak sampai sebulan!

Turunkan berat badan dengan segera nampak sangat mudah dan cepat macam yang selalu diiklankan.

Ubat kurus atau suplemen menjanjikan badan yang slim dalam sekelip mata. Ada jugak yang memilih untuk ikat perut atau mengamalkan crash diet, sanggup berlapar demi nak kurus.

Betul ke produk-produk atau cara tu mampu turunkan berat badan dengan pantas? Selamat ke? Apakah risikonya kalau berat badan turun mendadak?

TURUN BERAT BADAN DENGAN CEPAT: APA TU?

Banyak pengeluar produk menjanjikan penurunan berat badan segera. Tapi kebanyakan penurunan berat badan segera jatuh dalam kategori berikut:

  • Diet ikat perut
  • Penggunaan ubat kurus dan pil diet
  • Diet terlalu rendah kalori
  • Sapuan krim magik yang boleh pecahkan lemak
  • Penggunaan alatan untuk turunkan berat badan (sauna belt)

ADAKAH TURUN BERAT BADAN DENGAN CEPAT BERKESAN?

Selain daripada diet rendah kalori dan pembedahan untuk turunkan berat badan, takde produk, pil atau diet yang terbukti dapat turunkan berat badan dengan cepat. Malahan sesetengah pil diet boleh memberi kesan buruk kepada buah pinggang atau hati.

Dalam mana-mana program untuk turunkan berat badan dengan cepat, bukan pil atau makanan yang membakar lemak. Ia adalah penurunan kalori yang drastik, digabungkan dengan senaman.

APAKAH RISIKO KALAU TURUNKAN BERAT BADAN DENGAN CEPAT?

Turun berat badan secara cepat dan segera akan memberi beberapa kesan kepada badan termasuklah risiko yang agak serius.

Batu karang, terjadi kepada 12% – 24% individu yang mengalami penurunan berat badan segera

Dehydration – tapi boleh dielakkan dengan pengambilan air kosong yang cukup

Kekurangan nutrisi biasanya terjadi apabila tidak mengambil sumber protein yang cukup

Ketidakseimbangan elektorit yang mungkin boleh mengancam nyawa

Kesan lain penurunan berat badan secara mendadak termasuklah:

  • Sakit kepala
  • Mudah marah / tertekan
  • Keletihan
  • Pening
  • Sembelit
  • Kitaran menstrual tidak teratur
  • Keguguran rambut
  • Kehilangan otot

Semakin lama diet untuk turunkan berat badan diamalkan, semakin tinggilah risikonya. Mengambil diet tanpa protein memang mengundang risiko.

ADAKAH TURUNKAN BERAT BADAN DENGAN CEPAT SATU IDEA YANG BAIK?

Turunkan berat badan dengan cepat boleh memberi kesan kepada kesihatan, tapi obesiti pun sama. Tapi penurunan berat badan yang berlaku terlalu cepat juga akan memberi risiko untuk berat badan kembali naik dengan cepat apabila regim diet rendah kalori ditinggalkan. Jadi, adalah lebih baik untuk mengamalkan diet sihat dan penurunan berat badan secara perlahan tapi konsisten.

Berlapar atau ikat perut bukan satu idea yang baik. Makanan seimbang dengan portion yang terkawal, ambil protein (70 – 100 gram sehari), multivitamin, makanan tinggi potassium seperti pisang, oren dan tomato boleh membantu.

Ingat yer, crash diet tidak membantu kita untuk mendapatkan berat badan sihat yang kekal. Ramai orang biasanya akan kembali gemuk macam sebelumnya.

Kalau bercadang nak ambil apa-apa produk untuk membantu turunkan berat badan, kena pastikan yang produk tersebut adalah semulajadi, selamat dan tidak menghakis nutrisi dan otot dalam badan.

cinch

Otot sangat diperlukan untuk membuatkan proses metabolisma (membakar makanan kepada tenaga) berjalan dengan efisien. Apa akan jadi jika anda kurus tapi sebenarnya otot yang anda buang akibat salah teknik / suplemen?

Pastikan juga yang produk tersebut tak menyebabkan kita menjadi letih, migraine atau sakit kepala.

Nak turunkan berat badan tapi tak sanggup nak berlapar atau ikat perut?… tak perlu ikat perut pun sebenarnya.. tapi kenalah ambik suplemen dan guna teknik yang betul.. barulah kita boleh enjoy the food macam biasa dan turunkan berat badan pada masa yang sama.. best kan?

CADANGAN SUPLEMEN SHAKLEE UNTUK TURUNKAN BERAT BADAN & SHAPE UP

11800111_1042708909073596_8078657817082229896_n

Ikuti penerangan lanjut tentang bagaimana SET SHAPE UP SHAKLEE ini berfungsi untuk mendapatkan berat badan ideal dan bentuk badan yang cantik.

DI BAWAH ADALAH TESTIMONI MEREKA YANG DAH BERJAYA TURUNKAN BERAT BADAN DENGAN SHAKLEE

eva-rumbles-shaklee-story_2015

Lihat transformasi hebat beliau selepas mengambil suplemen Shaklee

c1

Beliau hilang 10.4kg selepas mengambil Shaklee – penurunan berat badan sederhana yang sudah memadai untuk kelihatan cantik

testi-cinch-shake-03

Daripada macam ahso, wanita ini seolah di makeover apabila kini beliau tampil lebih awet muda dengan bentuk badan yang sangat cantik

Ingin jadi seperti mereka? Anda masih belum terlambat… saya & Shaklee sedia membantu.

WhatsApp saya di 019-7071977 untuk sebarang pertanyaan, PEMBELIAN SHAKLEE, JOIN AHLI dan KONSULTASI EKSKLUSIF secara PERCUMA.

Salam Sayang

Nieda

Business Leader & Shaklee Independent Distributor

JOHOR BAHRU, SKUDAI, UTM (POS KE SELURUH MALAYSIA)

019-7071977

Advertisements

About ohcantik

Perkongsian info & tips tentang KESIHATAN & KECANTIKAN. Kelebihan menggunakan produk yang mendapat JAMINAN yang sahih dan dihasilkan dari sumber semulajadi dengan sokongan saintis-saintis bertauliah serta ujian klinikal dan landmark study yang sah. Bisness yang memberi peluang FINANCIAL FREEDOM dan PASSIVE INCOME TANPA HAD - Shaklee
This entry was posted in Pengurusan Berat Badan and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Crash Diet @ Ikat Perut & Ubat Kurus: Cara Yang Betul Untuk Turunkan Berat Badan?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s