Khasiat Anggur Merah GERGASI (Anggur Muscadine) Yang Sangat Luar Biasa Yang Tak Boleh Didapati Daripada Anggur Merah Biasa

Buah anggur… ada macam-macam jenis.. ada anggur merah, anggur hijau yang biasa kita jumpa kat supermarket atau gerai-gerai buah-buahan.

Tapi apa bezanya anggur muscadine ni dengan anggur biasa yang kita makan hari-hari tu? Anggur muscadine ni sangat istimewa sebab ia memberi sangat banyak manfaat kepada kesihatan yang tak mampu diberi oleh anggur biasa.

Saiz anggur muscadine ni lebih kurang sebesar bola golf dan berkali ganda lebih besar daripada anggur merah biasa. Antara manfaat kesihatan anggur muscadine ialah:

MENCEGAH PENYAKIT

Anggur muscadine mengandungi antioksidan yang tinggi, phytokimia yang membantu untuk melindungi sel daripada kerosakan akibat serangan radikal bebas. Menurut Havard School of Public Health, memakan makanan yang kaya dengan antioksidan terbukti dapat menurunkan risiko penyakit jantung, kanser, Alzheimer’s (nyanyuk) dan penyakit kronik yang lain.

Satu kajian yang diterbitkan dalam “Journal of Agricultural and Food Chemistry” mendapati yang anggur muscadine adalah sumber terbaik ellagic acid. Ellagic acid mampu untuk menyekat penghasilan sel kanser (menurut American Institute of Kanser Research). Anggur muscadine juga mengandungi 2 kali ganda lebih vitamin C. Hidangan 35 biji anggur muscadine memberikan 14 miligram antioksidan atau 23% nilai harian yang dicadangkan untuk diet 2,000-kalori.

muscadine-grape

Anggur muscadine yang kaya dengan sebatian antioksidan resveratrol yang mampu menyekat / melambatkan penuaan & penyakit berkaitan penuaan

MASALAH PENGHADAMAN

Anggur muscadine ialah sumber diet terbaik untuk serat. 35 biji anggur muscadine memberikan 105 kalori dan 7 gram serat. Dengan biji yang boleh dimakan dan kulit yang tebal, anggur muscadine memang tinggi dengan kandungan serat larut, bahan yang membantu penghadaman dan mencegah sembelit, haemorrhoids dan diverticulitis. Serat dalam sebiji anggur muscadine bersamaan dengan serat yang terkandung dalam 5 biji anggur tanpa biji yang biasa.

vivix-info-side-box-e

TAHUKAH ANDA? – produk paling kompleks dalam sejarah Shaklee mengambil masa bertahun-tahun untuk dihasilkan. Pertama: untuk mencipta dan mengasingkan profile unik polyphenols dalam ujian makmal untuk membantu menghalang dan mencegah kerosakan sel. Kemudian: membangunkan proses pengekstrakan patent-pending untuk mendapatkan manfaat polyphenols daripada anggur muscadine Akhir sekali: mendapatkan semua pengeluar anggur muscadine terbesar dan terbaik di dunia

MENGAWAL BERAT BADAN

Sama macam makan rendah kalori yang lain, anggur muscadine boleh membantu untuk kita mendapat dan kekalkan berat badan yang sihat. Anggur muscadine kaya dengan serat dan air iaitu dua kandungan yang membantu membuatkan kita rasa kenyang tanpa menambah kalori.

Serat larut dalam anggur muscadine membuatkan kita rasa kenyang lebih lama. Memakan anggur muscadine dan buah-buahan segar yang lain setiap kali kita mengidam nak makan makanan manis juga boleh membantu kita mengelakkan daripada makan makanan  yang tinggi kalori (daripada gula tambahan). Pengambilan gula tambahan yang berlebihan akan menyebabkan kegemukan, tekanan darah tinggi dan paras kolesterol tidak sihat.

Shaklee menggunakan anggur muscadine yang kaya dengan antioksidan resveratrol ini untuk menghasilkan tonik anti-penuaan Vivix. Vivix memberi manfaat kepada pelbagai aspek kesihatan terutamanya dalam memperlahankan penuaan dan kerosakan sel sehingga ke tahap DNA.

kandungan-vivix-11

Anggur muscadine adalah salah satu daripada bahan semulajadi utama untuk menghasilkan tonik anti-penuaan Vivix Shaklee yang kata dengan antioksidan resveratrol

WhatsApp saya di 019-7071977 untuk sebarang pertanyaan, PEMBELIAN SHAKLEE, JOIN AHLI dan KONSULTASI EKSKLUSIF secara PERCUMA.

Salam Sayang

Nieda

Business Leader & Shaklee Independent Distributor

JOHOR BAHRU, SKUDAI, UTM (POS KE SELURUH MALAYSIA)

019-7071977

Advertisements

About ohcantik

Perkongsian info & tips tentang KESIHATAN & KECANTIKAN. Kelebihan menggunakan produk yang mendapat JAMINAN yang sahih dan dihasilkan dari sumber semulajadi dengan sokongan saintis-saintis bertauliah serta ujian klinikal dan landmark study yang sah. Bisness yang memberi peluang FINANCIAL FREEDOM dan PASSIVE INCOME TANPA HAD - Shaklee
This entry was posted in Vivix Suplemen No. 1 Shaklee and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s