Author Archives: ohcantik

About ohcantik

Perkongsian info & tips tentang KESIHATAN & KECANTIKAN. Kelebihan menggunakan produk yang mendapat JAMINAN yang sahih dan dihasilkan dari sumber semulajadi dengan sokongan saintis-saintis bertauliah serta ujian klinikal dan landmark study yang sah. Bisness yang memberi peluang FINANCIAL FREEDOM dan PASSIVE INCOME TANPA HAD - Shaklee

Tips Penjagaan Rambut Kering, Berminyak & Bercabang

Rambut panjang, rambut pendek, rambut kering, rambut berminyak, kerinting atau lurus – adakah kita menjaga rambut kita dengan betul? Adakah kita menggunakan produk yang betul? Adakah syampu yang kita gunakan merosakkan rambut kita? Berapa kerap kita perlu menyikat rambut? Banyak … Continue reading

Posted in Rambut Lebat Bersinar | Tagged , , | 1 Comment

Khasiat Anggur Merah GERGASI (Anggur Muscadine) Yang Sangat Luar Biasa Yang Tak Boleh Didapati Daripada Anggur Merah Biasa

Buah anggur… ada macam-macam jenis.. ada anggur merah, anggur hijau yang biasa kita jumpa kat supermarket atau gerai-gerai buah-buahan. Tapi apa bezanya anggur muscadine ni dengan anggur biasa yang kita makan hari-hari tu? Anggur muscadine ni sangat istimewa sebab ia … Continue reading

Posted in Vivix Suplemen No. 1 Shaklee | Tagged | Leave a comment

Khasiat Lobak Ungu & Manfaatnya Kepada Kesihatan

Lobak ungu yang mempunyai warna yang terang ditanam sejak tahun 2,000 sebelum masihi lagi. Rasanya lebih manis berbanding lobak biasa yang berwarna oren tu. Lobak ungu ni bukan saja cantik pada warnanya, ia jugak sangat kaya dengan antioksidan dan nutrien. … Continue reading

Posted in Vivix Suplemen No. 1 Shaklee | Tagged , | Leave a comment

Suplemen Resveratrol Penawar Kanser, Penyakit Jantung, Sakit Buah Pinggang, Kencing Manis Dan Hampir Semua Penyakit Kronik Lain…. Namakan Saja, Vivix Membantu

Satu PENEMUAN REVOLUSI dalam anti-penuaan pada tahap sellular (tahap sel) Shaklee memiliki Vivix ®, produk suplemen revolusinari anti-penuaan dalam pertarungan melawan penuaan pada tahap sellular. Lebih 1 juta botol Vivix ® telah pun dijual hanya selepas setahun Vivix dipasarkan. Vivix … Continue reading

Posted in Vivix Suplemen No. 1 Shaklee | Tagged , , , , | 4 Comments

Suplemen Resveratrol Dengan Kuasa Antioksidan Terhebat Untuk Memerangi Kanser, Kencing Manis, Serangan Jantung & Penuaan

APAKAH DIA RESVERATROL? Resveratrol adalah kandungan yang terdapat dalam kompaun tumbuhan yang dipanggil sebagai polyphenols. Kompaun ni mempunyai sifat yang sangat kuat dan kaya dengan antioksidan, melindungi tubuh daripada kerosakan yang berkaitan dengan peningkatan risiko kanser dan serangan jantung. Resveratrol … Continue reading

Posted in Suplemen Asas | Tagged , , , , | Leave a comment

Punca & Cara Mengatasi Keguguran Rambut Selepas Bersalin: Rawat Sebelum Ia Menjadi Masalah Rambut Gugur Kekal Yang Sukar Dipulihkan

Ini masalah biasa kan… bukan saja ibu selepas bersalin yang hadapi masalah rambut gugur… yang tak selepas bersalin pun ramai yang keguguran rambut sampai nak botak jadinya. Tak perlu tunggu dah tua baru rambut nak gugur… muda belia lagi dah … Continue reading

Posted in Rambut Lebat Bersinar | Tagged | Leave a comment

Tips Untuk Ibu Hamil: Untuk Ibu & Anak Yang Sihat, Cerdas & Cerdik

Untuk mendapatkan anak yang sihat & cerdik, ada beberapa perkara yang boleh anda lakukan semasa mereka masih dalam kandungan. Paling penting, pastikan anda mengambil pemakanan yang seimbang dari sebelum hamil sehinggalah sebelum waktu melahirkan. Selain daripada itu, ia sangat penting … Continue reading

Posted in Kehamilan, Berpantang & Menyusu Bayi | Tagged , | Leave a comment