Category Archives: Rambut Lebat Bersinar

Tips Penjagaan Rambut Kering, Berminyak & Bercabang

Rambut panjang, rambut pendek, rambut kering, rambut berminyak, kerinting atau lurus – adakah kita menjaga rambut kita dengan betul? Adakah kita menggunakan produk yang betul? Adakah syampu yang kita gunakan merosakkan rambut kita? Berapa kerap kita perlu menyikat rambut? Banyak … Continue reading

Posted in Rambut Lebat Bersinar | Tagged , , | 1 Comment

Punca & Cara Mengatasi Keguguran Rambut Selepas Bersalin: Rawat Sebelum Ia Menjadi Masalah Rambut Gugur Kekal Yang Sukar Dipulihkan

Ini masalah biasa kan… bukan saja ibu selepas bersalin yang hadapi masalah rambut gugur… yang tak selepas bersalin pun ramai yang keguguran rambut sampai nak botak jadinya. Tak perlu tunggu dah tua baru rambut nak gugur… muda belia lagi dah … Continue reading

Posted in Rambut Lebat Bersinar | Tagged | Leave a comment

Rambut Gugur Teruk, Eye Bag, Mata Panda Boleh Jadi Berpunca Daripada Kekurangan Protein

Protein adalah makanan terpenting untuk badan kita. Tubuh badan kita terdiri daripada protein seperti tulang, kulit, rambut, otot-otot, organ-organ, plasma, antibody, enzim, hormon, haemoglobin dan sel-sel. Keseluruhan sel-sel (anggaran jumlahnya 60 trillion) yang membentuk tubuh badan, semua bergantung kepada protein … Continue reading

Posted in Rambut Lebat Bersinar | Tagged | Leave a comment

5 Cara Atasi Rambut Gugur Dan Menguatkan Folikel / Akar Rambut Dengan Mudah

Masalah rambut gugur? Dah nak botak dah kepala… atau memang dah botak pun… ada tu yang botaknya bertompok-tompok… nak sikat rambut pun takut sebab banyak sangat rambut yang sangkut pada sikat. Sedih? Stress?… haip!.. jangan stress sebab stress boleh jadi … Continue reading

Posted in Rambut Lebat Bersinar | Tagged | 1 Comment

Cara Atasi Rambut Gugur Lelaki Especially Bagi Yang Takut Risiko Botak

Lelaki paling ramai berhadapan dengan masalah keguguran rambut dan kebotakan. Banyak faktor yang mencetuskan masalah ini. Antaranya adalah disebabkan oleh tekanan. Terdapat 3 jenis keguguran rambut yang boleh dikaitkan dengan tahap tekanan yang tinggi: Alopecia areata – Pelbagai faktor yang … Continue reading

Posted in Rambut Lebat Bersinar | Tagged , | 1 Comment

9 Tips Untuk Elak Rambut Gugur Dan Dapatkan Rambut Sihat, Lebat, Bersinar

Kali ni saya nak kongsikan tips macam mana nak elakkan rambut gugur dan macam mana nak dapatkan rambut yang sihat, lebat & bersinar. Tak perlu rawatan di salon yang mahal-mahal, tak perlu berulang-alik untuk temujanji dengan hair stylish pun kita … Continue reading

Posted in Rambut Lebat Bersinar | Tagged , | Leave a comment

Punca Rambut Gugur Wanita Lepas Bersalin Dan Cara Mendapatkan Kembali Rambut Yang Lebat

Rambut gugur bukan saja jadi masalah kepada orang yang dah berumur, tapi orang muda pun sama, lebih-lebih lagi yang wanita yang dah bergelar ibu. Masalah rambut gugur dikalangan wanita lepas bersalin adalah normal. Ini antara punca kenapa wanita lepas bersalin … Continue reading

Posted in Rambut Lebat Bersinar | Tagged , , | Leave a comment